Ποινή κάθειρξης 14 ετών επέβαλε το Δικαστήριο στον καθηγητή μουσικής, γνωστό και ως «δράκο με το φλάουτο», για αποπλάνηση δύο ανήλικων μαθητριών του.
Ποινή κάθειρξης 14 ετών και 6 μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στον 63χρονο διακεκριμένο καθηγητή μουσικής, βιρτουόζο στο φλάουτο, που κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση αποπλάνησης δύο ανήλικων μαθητριών του την περίοδο 2016-2017.
Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον καθηγητή, μέλος της Κρατικής ορχήστρας Αθηνών, για τα κακουργήματα της αποπλάνησης ανηλίκων, κατάχρησης σε ασέλγεια και πορνογραφίας καθώς και για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και οπλοκατοχής. Αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου το δικαστήριο σήμερα μείωσε σχεδόν στο μισό την καταδίκη των 30 ετών και 6 μηνών που του είχε επιβληθεί στον πρώτο βαθμό.
Νωρίτερα την ενοχή του καθηγητή μουσικής, όπως κατηγορείται είχε εισηγηθεί και ο εισαγγελέας Έδρας του δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου ζητώντας από το δικαστήριο να μην κάνει χρήση διάταξης του ποινικού κώδικα που θα έχει ως αποτέλεσμα ευμενέστερη ποινική μεταχείριση για τον κατηγορούμενο.
Ο εισαγγελέας είπε στην αγόρευση του πως είναι απολύτως πεπεισμένος για την ενοχή του διακεκριμένου καθηγητή τονίζοντας ότι οι πράξεις του σε βάρος των δύο μαθητριών του, 8 και 10 ετών, συνιστούν ξεκάθαρα κακουργηματική αποπλάνηση ανήλικου παιδιού ( άρθρο 339 ΠΚ). Επεσήμανε στους δικαστές να μην δεχθούν την εκδοχή ότι οι θωπείες και όσα άλλα έζησαν τα δύο κορίτσια αποτελούν το πλημμέλημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας (άρθρο 337 ΠΚ) που προβλέπει ποινή φυλάκισης το πολύ 2 ετών.
Όπως τόνισε ο εισαγγελέας το Δίκαιο για την 8χρονη και την 10χρονη «προσφέρει προστασία μακριά από σεξουαλικά δρώμενα γιατί πρέπει τα παιδιά να έχουν μια ζωή χαρούμενη και αμέριμνη και να προστατεύεται η αθωότητα τους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.