- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
ΕΦΕΤ: Ανάκληση μη ασφαλούς ποτού αλόης με γεύση ανανά
Βρέθηκε μη ασφαλές διότι περιέχει τη χρωστική Ε102
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ανακαλεί μη ασφαλές πότό αλόης με γεύση ανανά.
Στην ανάκληση μη ασφαλούς ποτού αλόης με γεύση ανανά με την επωνυμία «ΟΚF Aloe drink pineapple taste» από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.
Συγεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας-Τμήμα Α', διαπίστωσε ότι το προϊόν με την ανωτέρω εμπορική επωνυμία βρέθηκε μη κανονικό ως προς την ονομασία πώλησης διότι δεν εμπίπτει στην κατηγορία των χυμών. Επίσης το προϊόν βρέθηκε μη ασφαλές διότι περιέχει τη χρωστική Ε102 και δεν πληροφορεί τους καταναλωτές ότι «η χρωστική Ε102 μπορεί να έχει επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά» όπως επιβάλλει η κοινοτική νομοθεσία.
Πρόκειται για το ποτό με γεύση ανανά, σε πλαστική συσκευασία των 500 ml, με αριθμό παρτίδας Μ 26.04.2018 03 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 25.04.2020, που παρασκευάζεται στη Νότια Κορέα από την εταιρεία OKF Corporation και εισάγεται στην Ελλάδα από την εταιρεία Αφοί Καραμανλή ΑΕ.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να έχουν υπόψη τους ότι το προϊόν δεν πρέπει να καταναλωθεί από παιδιά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πώς το Πολεμικό Ναυτικό θα καλωσορίσει τη φρεγάτα
Ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη
Οι νεότερες εξελίξεις στην υπόθεση
Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η απεργία στα ταξί
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Η βασική γραμμή της κυβέρνησης είναι να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των αγροτών με εφαρμογή του νόμου
Προσωρινός πρόεδρος αναλαμβάνει ο Παύλος Ασλανίδης
Οι αγρότες ανοίγουν το τελωνείο Προμαχώνα μετά τη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής
Κρίσιμες ημερομηνίες για αντικατάσταση παλαιών διπλωμάτων και νέοι κανόνες ανανέωσης από το 2026
ΥΠΠΟ: Προστασία και ανάδειξη αρχαιοτήτων στο ιστορικό κτήριο της οδού Τριπόδων 32
Η πρώτη ελληνική Belh@rra συναντήθηκε με το «Αιγαίον» στη Μεσόγειο
Τι υποστήριξε ο 16χρος που κατηγορείται για τον φονικό ξυλοδαρμό 17χρονου
Πράξη ύψιστης αλληλεγγύης η δωρεά οργάνων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.