Ελλαδα

Το Λύκειο στα Σφακιά έχει μείνει με έναν καθηγητή (εικόνες)

Παράσταση διαμαρτυρίας μαθητών και γονεών για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολική αίθουσα
Σχολική αίθουσα/cretapost

Μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα Σφακιά, με μόλις έναν καθηγητή να διδάσκει στο Λύκειο.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά Κρήτης, με αφορμή τις σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στο Γυμνάσιο - Λύκειο των Σφακίων, πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης γονείς, μαθητές και η δημοτική αρχή του Δήμου Σφακίων.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έκαναν λόγο για εμπαιγμό, καθώς -όπως αναφέρει δημοσίευμα του zarpanews- παρά τις υποσχέσεις και τις προσωρινές λύσεις που δόθηκαν κατά καιρούς, πρακτικά το Λύκειο παραμένει με έναν καθηγητή.

school-sfakia.jpg

Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι της Δευτεροβάθμιας υποστήριξαν πως δεν μπορούν να υποχρεώσουν τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να παραμείνουν και να αποδεχτούν τις συγκεκριμένες θέσεις.

Ο δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης ανέφερε ότι λείπουν επτά καθηγητές, από την έναρξη της σχολικής περιόδου, ενώ μέχρι και σήμερα στο σχολείο υπάρχει μόνο ένας εκπαιδευτικός.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι με πρωτοβουλία του δήμου λειτουργεί δημοτικό φροντιστήριο και σημείωσε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφάσισε να καλύψει το 50% του συνολικού κόστους ενοικίου του κάθε εκπαιδευτικού που παραμένει στην περιοχή.

school-sfakia-3.jpg

Ο κ. Χιωτάκης ξεκαθάρισε ότι οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν μέχρι να δοθεί οριστική λύση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ