- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πειραιάς: 700 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα σε κοντέινερ με μπανάνες (video)
Πλήγμα από τις αρχές σε εγκληματικό δίκτυο
Έκρυψαν τουλάχιστον 700 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες από το Εκουαδόρ.
Τουλάχιστον 700 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα σε κοντέινερ με μπανάνες από το Εκουαδόρ εντόπισαν οι Αρχές κατά τη διάρκεια επιχείρησης στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά.
«Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η απόκρυψη των ναρκωτικών γινόταν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, εξωτερικά του εμπορευματοκιβωτίου και ειδικότερα στον μηχανισμό ψύξεως αυτού, ενώ χρησιμοποιούσαν την ίδια μεταφορική εταιρεία και το ίδιο νόμιμο εμπόρευμα – μπανάνες, με χώρα αποστολέα το Εκουαδόρ», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης. Σύμφωνα με τον ίδιο «διαφοροποίηση υπήρχε μόνο ως προς το λιμάνι προορισμού των εμπορευμάτων το οποίο ήταν, είτε το λιμάνι του Πειραιά είτε της Θεσσαλονίκης ή το Δυρράχιο Αλβανίας».
«Από την ανάλυση του τρόπου δράσης αυτών των εγκληματικών δικτύων, που δραστηριοποιούνται στη δια θαλάσσης μεταφορά κοκαΐνης, μέσω εμπορευματοκιβωτίων από το Εκουαδόρ, προκύπτει ότι επιλέγουν τη χώρα μας, είτε ως χώρα προορισμού, είτε ως σταθμό διαμετακόμισης, για να μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, καταδεικνύεται ότι στη χώρα μας δραστηριοποιούνται συνεργάτες των δικτύων αυτών, επιφορτισμένοι με την εξαγωγή των ποσοτήτων ναρκωτικών προς περαιτέρω διακίνηση στην εγχώρια αγορά ή μεταφορά σε ευρωπαϊκούς προορισμούς», επισήμανε ο Πέτρος Τζαφέρης.
Παράλληλα τόνισε ότι «αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με ομολόγους τους, τόσο στην Ευρώπη, στο Εκουαδόρ αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο για την πλήρη εξάρθρωση των εγκληματικών αυτών δικτύων». «Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν η κατάσχεση -σε ακόμα μια περίπτωση- κοκαΐνης σε έτερη ευρωπαϊκή χώρα, μια υπόθεση της οποίας η διασύνδεση με τις ήδη υπάρχουσες στην Ελλάδα και Αλβανία διερευνάται», κατέληξε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.