Ελλαδα

«Μαφία των φυλακών»: Αποφυλακίζεται ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος

Για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ανακοίνωση εξέδωσε ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
korydallos.jpg
Φυλακές Κορυδαλλού / © INTIME / NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αποφυλακίζεται ο δικηγόρος, Γιώργος Αντωνόπουλος, ο οποίος κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Την αποφυλάκιση του δικηγόρου, διδάκτορα της Νομικής Αθηνών, Γιώργου Αντωνόπουλου, κατηγορούμενου στην υπόθεση των καταγγελιών του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου για εκβίασή του από δικηγόρους και κρατούμενους, αποφάσισε ομόφωνα το Συμβούλιο Εφετών, κατόπιν ανάλογης Εισαγγελικής πρότασης.

Ο κ. Αντωνόπουλος, που παρείχε νομικές υπηρεσίες στη Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ, πλέον ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ, είχε κριθεί προφυλακιστέος πριν από έξι μήνες μετά την απολογία του στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της δράσης εγκληματικής οργάνωσης εντός και εκτός φυλακών, ενώ σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου του κ. Αντωνόπουλου, Αλέξη Κούγια, η εν λόγω διάταξη του ανακριτή κατά του εντολέα του, ήταν, όπως αναφέρει, «μία ατυχή, διαλέγω επιεική όρο», ενώ, τόσο η σύλληψη όσο και η προφυλάκισή του, «ένα από τα μεγαλύτερα δικαστικά σκάνδαλα ή μια από τις μεγαλύτερες δικαστικές πλάνες όλων των εποχών στο χώρο της Δικαιοσύνης».

Στην ανακοίνωση του κ. Κούγια, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

«Ο κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος εκρατείτο εδώ και 6 μήνες μετά από μία ατυχή, διαλέγω επιεική όρο, διάταξη του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή κου Νικόπουλου, ο οποίος διέταξε τη σύλληψή του με ένταλμα συλλήψεως, όπως και τη σύλληψη των συναδέλφων του, Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρου Παναγόπουλου, λες και ήταν ο μεγαλύτερος επικίνδυνος εγκληματίας, σχεδόν από τη διπλανή αίθουσα, στην οποία παρίστατο ως συνήγορος πολιτικής αγωγής της ΛΑΓΗΕ ΑΕ λόγω των ειδικών του γνώσεων (αφήνοντας στην ουσία την πολιτική αγωγή χωρίς δικηγόρο), εις βάρος του γνωστού για την υπεξαίρεση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, χρημάτων των Ελλήνων πολιτών, στη γνωστή υπόθεση της Energa Αριστείδη Φλώρου και των λοιπών "επιφανών" και γνωστών για την κοσμική τους ζωή κατηγορουμένων, κατηγορώντας τον κ. Αντωνόπουλο με ένα προκλητικό κατηγορητήριο, έξω από οποιαδήποτε λογική και νομική υποδομή, ως δήθεν μέλος εγκληματικής οργάνωσης μαζί όμως με γνωστούς Αλβανούς κακοποιούς, οι οποίοι έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία εις βάρος του αειμνήστου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Με μία όμως κορυφαία διαφορά , ότι οι δήθεν συνάδελφοί του στην εγκληματική οργάνωση στο τέλος του 2017 τον είχαν πυροβολήσει και τον ίδιο με μια σφαίρα που μπήκε από το στόμα και βγήκε από τον αυχένα και για την οποία ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση Energa Αριστείδης Φλώρος, έχει καταδικαστεί με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών σε 13 χρόνια κάθειρξη ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του κ. Αντωνόπουλου».

Όπως αναφέρει ο κ. Κούγιας, ο εντολέας του «αντί να ανταμειφθεί από τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι απρόσωπη, γιατί αρνήθηκε προσφορές εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία του προσέφεραν γνωστοί δικηγόροι Αθηνών, υπερασπιστές στην υπόθεση Energa, για να απιστήσει εις βάρος της ΛΑΓΗΕ ΑΕ, να οδηγήσει την υπόθεση στη διαιτησία και να απαλλαγούν από τις ποινές τους οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Energa, βρέθηκε με μόνες τις μαρτυρίες των δικηγόρων του Αριστείδη Φλώρου στις χειρότερες φυλακές της Ελλάδος, έρμαιο των κακοποιών και των εκβιαστών».

ΠΗΓH: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ