Ελλαδα

Εκπνέει η προθεσμία εγγραφών στα Πανεπιστήμια

Η διαδικασία είχε ξεκινήσει ηλεκτρονικά στις 18 Σεπτεμβρίου - Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι επιτυχόντες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάντειο Πανεπιστήμιο
Πάντειο Πανεπιστήμιο/©INTIMENEWS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ

Μέχρι σήμερα Παρασκευή οι εγγραφές επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω ειδικής πλατφόρμας του Υπουργείου Παιδείας.

Λήγει την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την ηλεκτρονική εγγραφή στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπενθυμιζεται, ότι η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είχε ξεκινήσει στις 18 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr. Οι επιτυχόντες πρέπει να εισάγουν τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που είχε χρησιμοποιηθεί για την εισαγωγή στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Επίσης, επισημαίνεται ότι οι πρωτοετείς φοιτητές, για να έχουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες της κάθε Σχολής και Τμήματος, θα πρέπει να επιδείξουν στη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους. Σε κάθε περίπτωση, η Γραμματεία δύναται να ζητήσει συμπληρωματικά δικαιολογητικά από τους εγγραφέντες.

Ωστόσο, για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων καθορίζεται και πραγματοποιείται από τα αρμόδια Υπουργεία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ