Παπαδάκου VS Ράικου για Novartis: Θα κάνω μήνυση και αγωγή
Πώς την εμπλέκει η Ράικου με τον Ρασπούτιν
Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προανήγγειλε η Γιάννα Παπαδάκου κατά της Ελένης Ράικου για όσα της καταλόγισε σε σχέση με τον «Ρασπούτιν» στη Novartis.
«Όλα αυτά που λέει είναι μυθεύματα και θα προσφύγω στη δικαιοσύνη με μήνυση και αγωγή», απαντά μέσω του Action 24 η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, την οποία «φωτογράφισε» η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, στην κατάθεσή της για την υπόθεση Novartis.
Ειδικότερα, η κα Παπαδάκου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, έκανε λόγο για «συκοφαντίες και αθλιότητες» στις πληροφορίες που θέλουν την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου να έχει κάνει αποκαλύψεις σε βάρος της, για πιέσεις που της ασκούσε και για μηνύματα που της μετέφερε από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Μάλιστα, διέψευσε και τα περί offshore Βενιζέλου-Παναγιωτάκη, λέγοντας πως «κακώς αναφέρεται το όνομα του κ. Βενιζέλου».
«Δεν μετανιώνω ούτε για μια αράδα από όσα έχω γράψει», είπε η Γιάννα Παπαδάκου, ενώ επιτέθηκε στην κυρία Ράικου, υποστηρίζοντας ότι τη στοχοποίησε επειδή αποκάλυψε ότι ο σύζυγός της χρηματοδοτούνταν από τη Novartis.
«Είναι η τελευταία που μπορεί να με εγκαλέσει η κυρία Ράικου, έχει οκτώ πειθαρχικά εις βάρος της στον Άρειο Πάγο», είπε και προειδοποίησε: «Θα στραφώ νομικά εναντίον της και σε όποιον αναφέρει το όνομά μου».
«Έχω επισκεφθεί την κ. Ράικου και την επόμενη επικεφαλής εισαγγελέα Διαφθοράς, όπως και τα προηγούμενα γραφεί με τον κ. Πεπόνη. Είναι η δουλειά μου να πηγαίνω εκεί, δεν κάνω ρεπορτάζ τηλεφώνου, πάω από κοντά. Την επισκέφθηκα για να μάθω τι θα κάνει με αυτήν την ιστορία. Η κ. Ράικου όλα αυτά που λέει είναι μυθεύματα και θα προσφύγω στη δικαιοσύνη με μήνυση και αγωγή», δήλωσε η δημοσιογράφος το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας και στο ραδιόφωνο του Alpha.
«Προφανώς έχει κάποιο πρόβλημα μαζί μου. Έχω κάνει σχόλια και για το γεγονός ότι ο σύζυγός της αμείβονταν από τη Novartis, με ένα μικρό ποσό βέβαια, αλλά εγώ είχα το καθήκον να το κάνω», συνέχισε.
«Πιστεύω ότι έχει προσωπικά εναντίον μου. Όλα αυτά που είπε δεν ισχύουν, ότι είπα για Βενιζέλους κλπ. Αναφορικά με το βίντεο με τον κ. Πικραμμένο, είναι ένα βίντεο που έχει μεταδοθεί από τον Alpha και φυσικά ουδέποτε λέει ο Φρουζής ότι έδωσε χρήματα στον Πικραμμένο. Αυτά είναι στη φαντασία της και μόνο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συκοφαντεί κάποιον άλλον και η κ. Ράικου δεν έχει και την αξιοπιστία να το κάνει», σημείωσε.
Η κατάθεση Ράικου
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή της η κυρία Ράικου ανέφερε ότι δύο φορές η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου την επισκέφθηκε στο γραφείο της.
Ακολούθησε ο διάλογος:
- Παπαδάκου: «Τι στοιχεία έχεις για πολιτικούς; Γιατί τα κρύβεις; Γιατί δεν προχωράς την υπόθεση;».
- Ράικου: «Εγώ δεν έχω στοιχεία. Πες μου εσύ τι γνωρίζεις για να βρούμε τα στοιχεία».
Όταν αποχώρησε από το γραφείο της η Γ. Παπαδάκου τηλεφώνησε αμέσως στην Ε. Ράικου ο κ. Παπαγγελόπουλος ο οποίος -κατά την κατάθεση της εισαγγελέως Διαφθοράς- της έλεγε τα ίδια.
- Παπαγγελόπουλος: «Αφού έχεις στοιχεία, γιατί δεν προχωράς;».
Η δεύτερη επίσκεψη της Γιάννας Παπαδάκου στην κυρία Ράικου έγινε μετά από λίγο διάστημα και ακολούθησε ο εξής διάλογος:
- Παπαδάκου: «Γιατί δεν προχωράς την υπόθεση; Εχεις στοιχεία για πολιτικούς».
- Ράικου: «Δεν έχω».
- Παπαδάκου: «Έχεις για Βενιζέλο και για Πικραμμένο. Εχω στοιχεία ότι ο Βενιζέλος έχει offshore με τον Παναγιωτάκη και παίρνει ο Βενιζέλος λεφτά από τη Novartis για να τα μοιράζουν αλλού. Μάλιστα, για τον Πικραμμένο υπάρχει και ένα βίντεο, το οποίο το έχω δει εγώ και το έχει δει και ο Παπαγγελόπουλος. Στο βίντεο αυτό φαίνεται καθαρά ότι παίρνει χρήματα».
Αμέσως μετά την αποχώρηση της Γ. Παπαδάκου την παίρνει τηλέφωνο ξανά ο Παπαγγελόπουλος, της λέει τα ίδια και τη ρωτά γιατί δεν στέλνει τον φάκελο στη Βουλή.
- Ράικου: «Υπουργέ, εγώ δεν στέλνω κανέναν φάκελο χωρίς στοιχεία. Δεν εμπλέκω κανέναν χωρίς στοιχεία».
- Παπαγγελόπουλος: «Στείλε εσύ τον φάκελο στη Δικαιοσύνη και τα στοιχεία θα τα αναλάβουν άλλοι».
- Ράικου: «Εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής».
- Παπαγγελόπουλος: «Με αυτή τη σχολή που είσαι, να δούμε αν θα σου βγει σε καλό».
Στη συνέχεια η κυρία Ράικου ανέφερε ότι παραιτήθηκε από τη θέση της γιατί της είχαν «στήσει» κατασκευασμένες κατηγορίες. Οι μάρτυρες κατηγορίας ήταν, όπως αναφέρει η κυρία Ράικου, «άλλοτε η εισαγγελέας Τουλουπάκη, η οποία είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο ηθικής μου εξόντωσης, και άλλοτε η φίλη της, πρόεδρος Πρωτοδικών, Ηλιάνα Ζαμανίκα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.