Ελλαδα

Στους δρόμους για τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ

Σε εξέλιξη οι πορείες - Απροσπέλαστο το κέντρο της Θεσσαλονίκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πορεία ΠΑΜΕ
Πορεία ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους / © INTIMEnews / INTIMEsports

Απροσπέλαστο το κέντρο της Θεσσαλονίκης εξαιτίας των πορειών με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους παρουσία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα ενόψει των εγκαινίων της 84ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και της παρουσίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη.

Δυναμική οργάνωση της εργατικής, λαϊκής, πάλης, διεύρυνση της «λαϊκής συμμαχίας» και «αλλαγή των συσχετισμών» χρειάζεται, για να μην περάσουν οι «αντεργατικοί, αντισυνδικαλιστικοί νόμοι» και να καταργηθούν οι παλιοί που «γονατίζουν» τον λαό, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη ΔΕΘ, στην πλατεία Αριστοτέλους.

ΠΑΜΕ

«Η καπιταλιστική ανάπτυξη ούτε ωφέλιμη για όλους είναι, ούτε αυτονόητη εξαιτίας του διεθνούς περιβάλλοντος όπως ισχυρίζεται και διατείνεται η σημερινή ελληνική κυβέρνηση. Επιδίωξη όλων τους είναι να σύρουν πίσω από το άρμα των μονοπωλιακών συμφερόντων το εργατικό λαϊκό κίνημα μόνο και μόνο για να υπηρετήσουν τα κέρδη των λίγων σε βάρος των συμφερόντων των πολλών», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε: «Για αυτό, εδώ και τώρα, χρειάζεται δυναμική οργάνωση της εργατικής λαϊκής πάλης, ανάπτυξη της ταξικής ενότητας, διεύρυνση της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, αλλαγή των συσχετισμών, έτσι ώστε να μην περάσουν οι αντεργατικοί, αντισυνδικαλιστικοι νόμοι, να καταργηθούν οι προηγούμενοι που έχουν γονατίσει την εργατική τάξη και τον ελληνικό λαό και να ανοίξει ο δρόμος έτσι ώστε να ζήσουμε τις ζωές μας, έτσι όπως πραγματικά μας αξίζει τη σύγχρονη εποχή».

422548.jpg
Πορεία του ΠΑΜΕ / © INTIME NEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

422580.jpg
Πορεία του ΠΑΜΕ / © INTIMEnews / INTIMEsports

Την ίδια ώρα συγκεντρώνονται μέλη της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο άγαλμα Βενιζέλου και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου στην πλατεία Καμάρας. Η πορεία της ΓΣΕΕ και των αντιεξουσιατών είναι σε εξέλιξη.

Thestival.gr ΓΣΕΕ-ΕΚΘ

422534.jpg
Διαμαρτυρία Πακιστανών του Κασμίρ / INTIMEnews / INTIMEsports

Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν συγκεντρωθεί πολίτες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών και υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, ενόψει της αποψινής ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε προληπτικές προσαγωγές διαδηλωτών για τη Μακεδονία προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.  Συγκεκριμένα, αστυνομικοί προσήγαγαν συνολικά 33 άτομα, μόλις έφτασαν με πούλμαν από την Κατερίνη στη Θεσσαλονίκη. Οι προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν στην οδό Καλαποθάκη, πριν οι διαδηλωτές προλάβουν να κινηθούν προς την παραλιακή λεωφόρο της πόλης.

Το κέντρο της πόλης αυτήν την ώρα είναι απροσπέλαστο καθώς οι αστυνομικοί της τροχαίας προχώρησαν στον αποκλεισμό των βασικών οδικών αρτηριών ενόψει των πορειών των συνδικάτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ