Ελλαδα

Κούγιας για τον οδηγό στο Αίγιο: «Προσπάθησαν να τον μπλέξουν»

Η πρόταση στην οικογένεια για εξωδικαστικό συμβιβασμό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αίγιο: Κούγιας για τον οδηγό

Κούγιας για τον οδηγό στο Αίγιο: «Προσπάθησαν να τον μπλέξουν».

Ο Αλέξης Κούγιας που ανέλαβε την υπεράσπιση του 28χρονου οδηγού, ο οποίος παρέσυρε με το αυτοκίνητό του, σκότωσε κι εγκατέλειψε γιαγιά και εγγονό στο Αίγιο, μίλησε στον ΑΝΤ1 για το δυστύχημα και την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθηθεί, ενώ σχολίασε τα δημοσιεύματα για την παλαιότερη εμπλοκή του πελάτη του, με τη Δικαιοσύνη.

Είναι παράνομο να διαρρέουν στοιχεία της δικογραφίας

Για το τροχαίο δυστύχημα στο Αίγιο, οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως ο 28χρονος έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και καθυστέρησε να φρενάρει. Αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη και ο κ. Κούγιας σχολίασε πως τα όσα έχουν γραφτεί για το αποτελέσματα των πραγματογνώμων, δεν ισχύουν.

«Η τωρινή υπόθεση είναι υπό διερεύνηση. Είναι παράνομο να διαρρέει το οτιδήποτε σχετικό με την υπόθεση. Άκουσα να διαρρέει το αποτέλεσμα της έρευνας των πραγματογνώμων για υπερβολική ταχύτητα. Δεν υπάρχει κάτι προς το παρόν. Είναι προς διερεύνηση ακόμη. Είναι αδιανόητο να προκύπτουν δήθεν ειδήσεις για έρευνες που δεν έχουν ολοκληρωθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόταση για εξωδικαστικό συμβιβασμό

Ο Αλέξης Κούγιας επανέλαβε πως ο πελάτης του αναλαμβάνει την υπαιτιότητα του δυστυχήματος. Όπως είπε: «Τα θύματα δεν μπορούν να επιστρέψουν στη ζωή και εμείς αυτό που λέμε είναι πως επειδή οι διαδικασίες είναι πολλές φορές χρονοβόρες και σίγουρα επώδυνες μπορούμε να πάμε εξωδικαστικά. Κάποιοι το εξέλαβαν αυτό ως αδυναμία, αλλά δεν είναι έτσι. Δεν είναι όμως υπερασπιστικός ελιγμός, αλλά ειλικρινής πρόθεση».

Ο γνωστός ποινικολόγος επανέλαβε τη θέση του κατηγορούμενου, λέγοντας πως δεν εγκατέλειψε τα θύματά του, αλλά πήγε να αυτοκτονήσει.

«Αυτή τη στιγμή ερευνάται αν είχε καταναλώσει οινόπνευμα ή άλλες ουσίες. Αυτό θα το ξέρουμε μετά από ένα ή δύο μήνες. Δεν υπάρχει εγκατάλειψη των θυμάτων», ήταν τα λόγια του.

Ο 28χρονος έχει αθωωθεί για το τροχαίο με τους αστυνομικούς. Πήγαν να τον μπλέξουν

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε χθες ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ο 28χρονος έχει ένα δικαστήριο που εκκρεμεί από το 2016 καθώς είχε εμπλακεί σε περιστατικό με καταδίωξη και σοβαρές κατηγορίες.

«Η υπόθεση για δήθεν συμπλοκή έχει λήξει με αθωωτική λύση. Δε ξέρω ποιοι πληροφορούν τους δημοσιογράφους, αλλά θα πρέπει να ακούγεται η άλλη άποψη. Εχει αθωωθεί αμετάκλητα. Μου κάνει ειλικρινά εντύπωση το ποιος διέρρευσε αυτή την υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα για το θέμα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, υποστηρίζοντας πως η είδηση «ότι εις βάρος του εντολέα μας υπάρχουν ποινικές δικογραφίες που αφορούν είτε τροχαία ατυχήματα είτε άλλου είδους παράνομες συμπεριφορές» είναι ψευδής, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κύριος Κούγιας και εξηγεί: «Οι ειδήσεις αυτές είναι παντελώς ψευδείς και μια δικογραφία που υπήρχε προ ετών εξαιτίας μιας αντιπαραθέσεως με αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν κατά την κρίση μας κακή άσκηση των καθηκόντων τους, έχει κριθεί αμετάκλητα από την ποινική Δικαιοσύνη με αθωωτική απόφαση για τον εντολέα μας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Όπως είναι γνωστό, μαζί με το συνάδελφό μου κ. Ιωάννη Σαμέλη έχουμε αναλάβει την υπεράσπιση του 28χρονου Σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού που είναι υπαίτιος του ατυχήματος που συνέβη στις Καμάρες Αιγίου.

Όπως είναι επίσης γνωστό, κατόπιν εντολής του ιδίου και της οικογενείας του εκδώσαμε χθες ένα δελτίο τύπου, όπου προσπαθήσαμε ως Δικηγόροι, οι οποίοι είχαμε και έχουμε την άποψη ότι ο Δικηγόρος βοηθά τη Δικαιοσύνη να εκδίδει δίκαιες αποφάσεις, αφενός να εκτονώσουμε εντελώς την οιανδήποτε αντιπαράθεση με την οικογένεια των θυμάτων, αφετέρου να ενημερώσουμε με τον πλέον ορθό τρόπο την κοινή γνώμη, ώστε να αποφύγουμε κάθε είδους παραπληροφόρηση πάνω σε αυτή την υπόθεση.

Δυστυχώς αυτή η καλή πρόθεσή μας φαίνεται ότι εξελήφθη ως αδυναμία τόσο από την πλευρά της οικογένειας του θύματος, από την οποία αντιμετωπίστηκε με ακραίες τοποθετήσεις, οι οποίες είναι εν μέρει δικαιολογημένες λόγω της βαρύτατης θλίψεως από την απώλεια της ζωής δύο αθώων ανθρώπων, όσο και από μερίδα του Τύπου, αφού σήμερα σε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα, αλλά και σε πρωινές εκπομπές διεδόθη η ψευδής είδηση, ότι εις βάρος του εντολέα μας υπάρχουν ποινικές δικογραφίες που αφορούν είτε τροχαία ατυχήματα είτε άλλου είδους παράνομες συμπεριφορές.

Οι ειδήσεις αυτές είναι παντελώς ψευδείς και μια δικογραφία που υπήρχε προ ετών εξαιτίας μιας αντιπαραθέσεως με αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν κατά την κρίση μας κακή άσκηση των καθηκόντων τους, έχει κριθεί αμετάκλητα από την ποινική Δικαιοσύνη με αθωωτική απόφαση για τον εντολέα μας.

Δεν επιθυμούμε την αντιπαράθεση με κανέναν. 

Δεν επιθυμούμε να κάνουμε την οιανδήποτε υπεράσπιση μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά παρακαλούμε πριν δημοσιοποιήσετε οτιδήποτε, να ενημερωνόμαστε, ώστε να σας ενημερώνουμε.

Με εκτίμηση και σεβασμό τόσο στην οικογένεια του θύματος, όσο και προς όλους τους δημοσιογράφους
Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι
Αλέξιος Κούγιας
Ιωάννης Σαμέλης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ