Ελλαδα

Τραγωδία στην Κάρπαθο: Ανασύρθηκε η μία σορός

Τη Δευτέρα η επιχείρηση ανάσυρσης της δεύτερης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκάφος Λιμενικού Σώματος
Σκάφος Λιμενικού Σώματος © INTIMENEWS / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΟΣΚΑΛΤΣΗΣ

Τραγωδία στην Κάρπαθο: Ανασύρθηκε η μία σορός. Αύριο, Δευτέρα η επιχείρηση ανάσυρσης της δεύτερης

Τη σορό του ενός εκ των δύο δυτών που βρήκαν τραγικό θάνατο σε υποθαλάσσια σπηλιά στην περιοχή Σώκαστρο δυτικά της Καρπάθου ανέσυραν νωρίς απόγευμα τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, που εντόπσαν τους δύτες νεκρούς.

Οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν τη συνέχιση της επιχειρήσης ανάσυρσης και της δεύτερης σορού κι έτσι, αύριο, Δεύτερα θα ξεκινήσει εκ νέου νέα διαδικασία. Η πρώτη σορός θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Καρπάθου για την τυπική διεκπεραίωση.

Οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού εντόπισαν τον 65χρονο Τσέχο και τον 30χρονο Ιρανό νεκρούς σήμερα το μεσημέρι, ένα περίπου 24ωρο αφότου είχαν να δώσουν σημεία ζωής.

Ο συναγερμός σήμανε όταν ένας τρίτος άνδρας, τσεχικής καταγωγής, ο οποίος συμμετείχε στην κατάδυση δήλωσε χθες το μεσημέρι στις Αρχές ότι πραγματοποίησε κατάδυση με τους ανωτέρω αγνοούμενους και λόγω έλλειψης αέρα αναδύθηκε μέχρι την έξοδο της σπηλιάς χωρίς ωστόσο να εντοπίσει τους άλλους δύο.

Με το πρώτο φως της ημέρας, στις έρευνες εντοπισμού συμμετείχαν τέσσερις βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. με μπουκάλες αερίου, αλλά και θελοντές με ιδιωτικά σκάφη εκτός από αυτά του Λιμενικού. Αυτοί ήταν κι εκείνοι που εντόπισαν τους δύο άτυχους δύτες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της A.V., από χθες αργά το βράδυ τέθηκε από τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας Νίκο Παπαευσταθίου σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας το νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καρπάθου, για ό,τι τυχόν χρειασθεί για τη φροντίδα και την περίθαλψη των δύο δυτών στην περίπτωση που εντοπίζονταν ζωντανοί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ