Ελλαδα

Τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα (εικόνες, video)

Δύο ελαφρά τραυματισμένοι πυροσβέστες και τρεις ηλικιωμένες με αναπνευστικά

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυρκαγιά στο Ποικίλο Όρος -Ασπρόπυργος
Πυρκαγιά © INTIMENEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα. Δύο ελαφρά τραυματισμένοι πυροσβέστες και τρεις ηλικιωμένες με αναπνευστικά προβλήματα.

Συναγερμός έχει σημάνει σε πολλές περιοχές της χώρας από τα πύρινα μέτωπα σε Αττική, Ηλεία, Αχαΐα, Ιωάννινα, Φλώρινα, Σάμο και Λακωνία. Οι φωτιές που πλέον προκαλούν τη μεγαλύτερη ανησυχία στους πυροσβέστες είναι σε Σάμο, Λακωνία, Ιωάννινα και Φλώρινα.

Αττική

Σε ύφεση είναι πλέον είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Ποικίλο Όρος.

Σημειώνεται ότι λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή Αιγάλεω, ενώ η κυκλοφορία εκτρεπόταν στη διασταύρωση με τη λεωφόρο ΝΑΤΟ και στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος των διυλιστηρίων.

Υπενθυμίζεται πως πυροσβεστικό όχημα, το οποίο έσπευδε στη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Ποικίλο Όρος στον Ασπρόπυργο, ανετράπη στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο πυροσβέστες και να μεταφερθούν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Το όχημα ανετράπη για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, στην είσοδο της Αττικής Οδού από Ασπρόπυργο για Άνω Λιόσια και Σκαραμαγκά.

Εξαρχής από την Πυροσβεστική Υπηρεσία τονίζουν πως δεν ελλοχεύει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιφερειακή Αιγάλεω, κοντά στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν συνολικά 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 ελικόπτερα.

Πυρκαγιά στο Ποικίλο Όρος -Ασπρόπυργος
Πυρκαγιά © INTIMENEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πυρκαγιά στο Ποικίλο Όρος -Ασπρόπυργος
Πυρκαγιά © INTIMENEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

Ηλεία

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι προκάλεσε συναγερμό για δύο πύρινα μέτωπα στη Βάρδα Ηλείας. Το πρώτο πύρινο μέτωπο πλησίον της Εθνικής Οδού, καίει γεωργική έκταση, ενώ το δεύτερο πύρινο μέτωπο στο Συρμπάνι Βάρδας έκαψε λιοστάσια και περιβόλια. Η Ε.Ο. Πατρών – Πύργου που είχε κλείσει για αρκετή ώρα, δόθηκε το απόγευμα στην κυκλοφορία, καθώς πλέον σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η εικόνα είναι πλέον καλύτερη.

Οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν τις φλόγες πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια της Βάρδας, με αποτέλεσμα από τους καπνούς τρεις ηλικιωμένες γυναίκες να διακομιστούν στο Κ.Υ. Βάρδας με αναπνευστικά προβλήματα. 

Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 Α/Φ και 1 Ε/Π.

fwtia_varda2-696x385.jpg

varda_3-696x385.jpg

Φωτιά στη Βάρδα Ηλείας
Φωτιά στη Βάρδα Ηλείας © patrisnews.com

Αχαΐα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, αλλά με βελτιωμένη εικόνα, που ξέσπασε στην περιοχή Ριόλο Αχαΐας, η οποία πάντως δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Επί τόπου επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 19 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν 2 οχήματα ΟΤΑ και 1 μηχάνημα έργου της Περιφέρειας. Τις προσπάθειες κατάσβεσης ενισχύουν, από αέρος, τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο έχει σπεύσει και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ιωάννινα

Δασική πυρκαγιά έχουμε και στο Ροϊδοβούνι Κόνιτσας, του νομού Ιωαννίνων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες, ενώ συνδρομή παρέχει μία υδροφόρα ΟΤΑ.

Φλώρινα

Στις 16:15 η Πυροσβεστική ενημερώθηκε και για δασική πυρκαγιά στο Βροντερό Φλώρινας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Τόσο στο Ροϊδοβούνι Κονιτσας, όσο και στο Βροντερό το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνει το γεγονός ότι δεν υπάρχουν δρόμοι στις δασικές εκτάσεις.

Σάμος

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Μεσόκαμπος της Σάμου, η οποία καίει δασική έκταση.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού Χριστόδουλο Σεβαστάκη, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους πέντε ξενοδοχεία. Τουρίστες, αλλά και κάτοικοι έχουν μεταφερεί προληπτικά στο κλειστό γυμναστήριο Πυθαγορείου. Σημειώνεται ότι περίπου 1.000 άτομα απεγκλωβίστηκαν διά θαλάσσης.

«Δεν είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο, αλλά ήταν σε θέσεις καίριες που ήταν τα ξενοδοχεία... Το χωριό Πυθαγόρειο απέχει 1,5 χιλιόμετρο, αλλά δεν κινδυνεύει» τόνισε ο δήμαρχος Σάμου. Ανέφερε ότι η φωτιά σταδιακά κοπάζει. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, σχολίασε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ότι η φωτιά καίει σε δύσκολη περιοχή και ότι τα 5 ξενοδοχεία εκκενώθηκαν γρήγορα, ενώ δεν κινδυνεύουν κάτοικοι ή τουρίστες. 

Από την πυρκαγιά έχουν προκληθεί ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με το samos24.gr, έχουν καεί δύο αυτοκίνητα.

Επί τόπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ τις προσπάθειες κατάσβεσης βοηθούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.  Επίσης, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες με Super Puma, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες με C130. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Λακωνία

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που καίει χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή 'Αγιος Βασίλειος Γυθείου Λακωνίας, χωρίς ευτυχώς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Επιτόπου βρίσκονται 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης επιχειρούν δύο αεροσκάφη τύπου Πεζετέλ και ένα ελικόπτερο. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ