Ελλαδα

Καλύτερη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα σε Σάμο και Κύθηρα (εικόνες)

Καλή η εικόνα και στα πύρινα μέτωπα της Αχαΐας και της Λακωνίας. Υπό μερικό έλεγχο η Ηλεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Σάμο
Φωτιά στη Σάμο © samos24.gr

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς σε Σάμο, Κύθηρα, Αχαΐα και Λακωνία. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Ηλεία.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν τα πύρινα μέτωπα σε Σάμο, Αχαΐα και Λακωνία, χωρίς να κινδυνεύουν ξενοδοχεία ή κατοικίες. Η πυρκαγιά στα Κύθηρα είναι σε εξέλιξη όπου η Πυροσβεστική έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της, αλλά με βελτιωμένη εικόνα. Η φωτιά στη Βάρδα Ηλείας τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. 

Σημειώνεται ότι κατά το τελευταίο 24ωρο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να επέμβει σε 99 αστικές πυρκαγιές και 68 δασικές.

Αναλυτικά η εικόνα ανά περιοχή:

Κύθηρα

Σε εξέλιξη, αλλά με καλύτερη εικόνα είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες αργά το απόγευμα σε δύσβατη περιοχή και καίει χαμηλή βλάστηση στην Παλαιόπολη.

Στο σημείο η Πυροσβεστική ενίσχυσε της δυνάμεις της και για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες, 1 υδροφόρα και 2 χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ. Συνδράμμουν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη ενώ αναμένονται και δύο ελικόπτερα.  

Σάμος

Καλύτερη η εικόνα στο νησί όπου πλέον δεν κινδυνεύουν ξενοδοχεία ή κατοικίες, την ώρα που χθες διατάχθηκε η προληπτική τους εκκένωση με τουρίστες και κατοίκους να μεταφέρονται σε κλειστό γυμναστήριο. Επί τόπου επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχηματα, 38 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 βυτιοφόρα με 3 ελικόπτερα και 88 εθελεοντες με 27 οχήματα.

 

 

 

 

Ηλεία

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Βάρδα Ηλείας, που χθες έστειλε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα τρεις ηλικιωμένες και προκάλεσε το προσωρινό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πύργου-Πατρών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ