- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αμβρόσιος: Παράσημο η ποινή μου για τους ομοφυλόφιλους
«Δεν μπορούμε να βάλουμε σε όλα νερό και κρασί» επέμεινε
Δεν κάνει πίσω στο ζήτημα της ομοφυλοφιλίας ο Αμβρόσιος, χαρακτηρίζοντας παράσημο την ποινή του για τις δηλώσεις που είχε κάνει.
«Το Ευαγγέλιο καταδικάζει την ανώμαλη σχέση και όταν το κάνει αυτό ο λειτουργός δεν παρανομεί». Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αμβρόσιος, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση που έκανε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ότι παραιτείται από Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Αμβρόσιος κλήθηκε να απαντήσει ποιον εννοούσε όταν ανέφερε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ότι «ζητάει συγνώμη» αν πίκρανε κάποιους.
«Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη περίπτωση που ζητάω συγγνώμη, αλλά επειδή κανείς δεν είναι αλάθητος, από το ποίμνιό μου ζητάω συγγνώμη, λέγοντας εάν κάπου σας ενόχλησα, ζητώ συγγνώμη» διευκρίνισε.
Παράλληλα, χαρακτήρισε «παράσημο» την ποινή που του είχε επιβληθεί από το δικαστήριο σχετικά με τις δηλώσεις του για τους ομοφυλόφιλους, οι οποίες είχαν κριθεί ρατσιστικές. «Το Ευαγγέλιο είναι ο νόμος της ζωής μας και το κηρύττουμε. Όσοι παραβαίνουν τον νόμο αυτό, δυσαρεστούνται» πρόσθεσε.
Απαντώντας, μάλιστα, σε παρατήρηση πως όλοι είμαστε παιδιά του Θεού, και οι αμαρτωλοί, τόνισε: «Παιδιά του Θεού είναι όλοι, αλλά αμαρτωλά παιδιά. Ο Θεός συγχωρεί αυτόν που μετανοεί, όχι αυτόν που συνεχίζει να αμαρτάνει. Δεν μπορούμε να βάλουμε σε όλα νερό και κρασί, νερόκρασο, δεν τα ανακατώνουμε».
Γιατί παραιτήθηκε
Τέλος, ο Αμβρόσιος επανέλαβε πως ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε να παραιτηθεί, έπειτα από 41 χρόνια, είναι η ηλικία του:
«Οι δυνάμεις μου με εγκαταλείπουν και για να μπορεί να λειτουργεί σωστά η εκκλησία χρειάζονται δυνάμεις» ξεκαθάρισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ποιους οικισμούς καταγράφονται οι περισσότερες καταστροφές
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σπάρτης
Τα πεζοπόρα τμήματα δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες και σβήνουν εστίες
Απεγκλωβίστηκαν οδηγοί από αυτοκίνητα
Φορτηγά και οχήματα παραδόθηκαν στις φλόγες
Συνεχείς ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα
Τα φορτηγά, οι κρύπτες και ο τελικός προορισμός των πακέτων
Η ημέρα που έχουν κυκλώσει στο ημερολόγιο οι εργαζόμενοι
Η υμνογραφία και προσωνύμια της Παναγιάς
Δείτε τον χάρτη της ΓΓΠΠ
Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά από το μεσημέρι της Παρασκευής
Δείτε εικόνες από την «καθαρή» από αυτοκίνητα πρωτεύουσα
Σε αυξημένη επιφυλακή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Σε ισχύ μέχρι τις 13:00 το απαγορευτικό από Λαύριο και Ραφήνα
Τι ισχύει για τις γραμμές που λειτουργούν σε 24ωρη βάση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.