- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Καθαρίζεται από εύφλεκτα υλικά οικόπεδο στο Μάτι
Μετά τη δέσμευση Μητσοτάκη, τη Δευτέρα, ότι θα καθαριστεί άμεσα το οικόπεδο
Καθαρίζεται οικόπεδο στο Μάτι στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί εδώ και ένα χρόνο 20.000 τόνοι καύσιμης ύλης.
Ξεκίνησαν οι εργασίες απομάκρυνσης εύφλεκτων υλικών που είχαν συγκεντρωθεί σε οικόπεδο στη Λεωφόρο Μαραθώνος μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που κόστισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.
Στο σημείο βρίσκονται από το πρωί φορτηγά που απομακρύνουν τα εύφλεκτα υλικά και σύμφωνα με πληροφορίες τα μεταφέρουν στις εγκαταστάσεις της ΤΙΤΑΝ όπου θα πραγματοποιηθεί η περεταίρω επεξεργασία τους.
Σε άτυπη ενημέρωσή του το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις την Δευτέρα δεσμεύτηκε ότι θα καθαριστεί άμεσα το οικόπεδο στο Μάτι στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί εδώ και ένα χρόνο 20.000 τόνοι καύσιμης ύλης και αποτελούν εστία κινδύνου για τους κατοίκους και την περιοχή.
Σημειώνει επίσης ότι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε προχθές και έδωσε τη δυνατότητα στην κεντρική διοίκηση να παρεμβαίνει εκτάκτως για να αντιμετωπίζει τις συνέπειες φυσικών καταστροφών, ήδη από σήμερα το πρωί, συνεργεία έσπευσαν στην περιοχή και καθαρίζουν την έκταση στην οποία είχαν συγκεντρωθεί κορμοί δέντρων και εύφλεκτα υλικά.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλλης Μπουρνούς, ο συνολικός όγκος υπολογίζεται σε 80-100.000 κυβικά και η απομάκρυνσή τους θα έχει ολοκληρωθεί σε 30-45 μέρες. «Μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την απομάκρυνση του τριμμένου υλικού που είναι στο χώρο», τόνισε ο δήμαρχος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, από αύριο θα γίνει η περίφραξη του χώρου και θα εγκατασταθούν κλαδοθρυμματιστές -χορηγία πέντε εταιριών- για την υπόλοιπη καμένη οργανική ύλη που είναι συγκεντρωμένη εκεί και η οποία μετά την επεξεργασία θα μεταφερθεί σε τσιμεντοβιομηχανίες για να χρησιμοποιηθεί ως βιομάζα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
Δύο σεσημασμένοι κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας, Μεσογείων, Παραλιακή και βασικούς άξονες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.