Ελλαδα

Νεκρή 17χρονη Ιταλίδα στο Νοσοκομείο Νίκαιας

Δεν ευθύνεται ο ιός Έμπολα διαβεβαιώνουν οι λοιμωξιολόγοι του ΕΟΔΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκομείο Νίκαιας
Νοσοκομείο Νίκαιας / © INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ιταλίδα τουρίστρια, 17 ετών, κατέληξε στο Νοσοκομείο της Νίκαιας με συμπτώματα μολυσματικού ιού που δεν αποκλείονται να είναι ο Έμπολα.

Τραγική τροπή πήραν οι διακοπές μιας οικογένειας από την Ιταλία στη χώρα μας. Η 17χρονη κόρη των Ιταλών, που παραθέριζαν τις τελευταίες ημέρες στη Νάξο, διακομίστηκε εσπευσμένα χθες το απόγευμα από το νησί με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και τις πρώτες πρωινές ώρες κατέληξε.

Η διακομιδή έγινε με συνθήκες κατεπείγοντος περιστατικού, ύποπτου για ιό Έμπολα ή παρεμφερούς μολυσματικού ιού. Η 17χρονη πήγε στο νοσοκομείο Νάξου με υψηλό πυρετό και αιμορραγία, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι γιατροί του νησιού στο ΕΚΑΒ. Τελικά, οι εξετάσεις ήταν αρνητικές για τον συγκεκριμένο ιό. 

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας οι γιατροί διαπίστωσαν, επίσης, ότι η 17χρονη εμφάνιζε σοβαρή εικόνα σηψαιμίας, χωρίς να μπορεί να δηλωθεί με ακρίβεια τι είχε προκαλέσει αυτό το σηψαιμικό επεισόδιο.

Συναγερμός 

Άμεση ήταν η ενημέρωση των λοιμωξιολόγων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) οι οποίοι ξεκίνησαν την έρευνα για το αν πρόκειται για μόλυνση με ιό, της μηνιγγίτιδας ή σπανιότερο όπως εκείνος του ιού Έμπολα, ο οποίος έχει κάνει την επανεμφάνισή του στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ