Ελλαδα

Σωρεία υπερπτήσεων τουρκικών F-16 πάνω από τα Δωδεκάνησα

Πέταξαν πάνω από Φαρμακονήσι, Αρκιούς, Λειψούς και Κίναρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
τουρκικά μαχητικά
τουρκικά μαχητικά

Σωρεία υπερπτήσεων τουρκικών F-16 πάνω από τα Δωδεκάνησα. Πέταξαν πάνω από Φαρμακονήσι, Αρκιούς, Λειψούς και Κίναρο

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, με μαζικές υπερπτήσεις πάνω από τα Δωδεκάνησα μέσα σε 13 λεπτά.

Νωρίτερα σήμερα, τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν δύο υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι, ενώ πέταξαν και πάνω από τους Αρκιούς και τους Λειψούς. Επίσης, το πρωί ένα τουρκικό μαχητικό πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από την Κίναρο.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε το απόγευμα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως και στις 18:05 μ.μ. το ένα τουρκικό αεροσκάφος πέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι στα 24.000 πόδια. Έξι λεπτά αργότερα το ίδιο τουρκικό αεροσκάφος πέταξε πάνω από τους Αρκιούς στα 22.000 πόδια, ενώ το δεύτερο αεροσκάφος του τουρκικού σχηματισμού πέταξε πάνω από τους Λειψούς στα 22.000 πόδια, επίσης. Το τουρκικό F-16 που είχε πετάξει πάνω από το Φαρμακονήσι, στις 18:18 μ.μ. πέταξε πάλι πάνω από το ακριτικό νησί στα 24.500 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική, ενημέρωσε το ΓΕΕΘΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9:34 το πρωί έτερο ζεύγος τουρκικών F-16 που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από την Κίναρο-ανατολικά της Αμοργού- στα 27.000 πόδια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ