- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ζήτησε από τον πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη να παρέμβει ώστε να ανοίξει το ίδρυμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αρβανιτόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Πελεγρίνη και του ζήτησε να καλέσει με δημόσια δήλωσή του τους διοικητικούς υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο.
Κατά την επικοινωνία τους, ο Υπουργός υπογράμμισε την ευθύνη του πρύτανη για τη διασφάλιση της λειτουργίας του ιδρύματος, κάτι, που όπως σημείωσε, έχουν πράξει από τον Οκτώβριο στα άλλα επτά Ιδρύματα, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας, οι συνάδελφοι του, πρυτάνεις. Του επεσήμανε ακόμη ότι αυτή είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να συνεχίσει ο διάλογος επί των προτάσεών του.
Νωρίτερα, ο υπουργός είχε συνάντηση με εκπρόσωπους των διοικητικών υπαλλήλων του Πολυτεχνείου, παρουσία και του πρύτανη Σίμου Σιμόπουλου, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης στα ΑΕΙ, η οποία κλιμακώθηκε μετά και την απόφαση των διοικητικών σε ΕΜΠ και ΕΚΠΑ να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ εμφανίζονται πάντως διχασμένοι ως προς το ζήτημα της συνεχιζόμενης εδώ και περίπου τρεις μήνες απεργίας τους, καθώς σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του συλλόγου τους Δημήτρη Σακάτο, σήμερα το πρωί προσήλθαν στις θέσεις τους για να εργαστούν περίπου το 50% των υπαλλήλων. «Αποδεικνύεται ότι μεγάλη μερίδα των υπαλλήλων επιθυμεί τον διάλογο», ανέφερε ο κ. Σακάτος. «Η απεργία συνεχίζεται κανονικά», διεμήνυσε λίγο αργότερα η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νεκροί, η κατάρρευση της Ρικομέξ και οι μεγάλες ζημιές
Εντοπίστηκε στην πρασιά ξενοδοχείου
Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα
Μικρότερη αναμονή για τους επιβάτες
Τι έγινε στις προηγούμενες δικασίμους
Μέχρι πότε ισχύει αυτό το ωράριο
Αναλυτικά τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες - Μποφόρ σε Κρήτη και Δωδεκάνησα
«Η πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ περιλαμβάνει μια πολυεπίπεδη αντιαεροπορική άμυνα με αναχαιτιστικά χαμηλής, μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας»
Παραμένουν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στην Τραπεζίτσα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.