Ελλαδα

Περιφέρεια Αττικής: Γιατί έπρεπε να γίνουν τώρα έργα στη Συγγρού

Τα έργα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως τις 17 Ιουνίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
syggroy-kinisi
Κίνηση στη Λεωφόρο Συγγρού λόγω έργων © INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής. Εξηγεί γιατί γίνονται τώρα τα έργα που έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακό έμφραγμα στη Λ. Συγγρού.

Τους λόγους για τους οποίους γίνονται αυτή τη χρονική στιγμή έργα στο οδόστρωμα της Λεωφόρου Συγγρού εξηγεί σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

Τα έργα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως τις 17 Ιουνίου. Μέχρι την ολοκλήρωσή τους έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις δύο δεξιές λωρίδες της Λεωφόρου Συγγρού, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ήδη πάντως τις πρώτες μέρες των εργασιών στη Λεωφόρο Συγγρού επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει ότι οι σοβαρές καθιζήσεις που σημειώθηκαν σε τμήμα της Λεωφ. Συγγρού (από το ύψος Καλλιρρόης έως το ύψος Φραντζή), επέβαλαν την άμεση εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης με παράλληλες ρυθμίσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων, οι οποίες συναποφασίστηκαν από την περιφέρειας και την Τροχαία.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι τα έργα εκτελούνται επί 18ωρου μια και λόγω τεχνικών ιδιαιτεροτήτων δεν είναι εφικτή η 24ωρη εργασία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής:

Τα υπό εξέλιξη έργα ανακατασκευής μέρους της Λεωφόρου Συγγρού (από το ύψος Καλλιρρόης έως το ύψος Φραντζή), αφορούν στην οδική ασφάλεια των εποχούμενων καθώς σημειώθηκαν σοβαρές καθιζήσεις που επέβαλαν άμεση επέμβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με την Τροχαία, σε ό,τι αφορά στη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σημειώνεται ότι:

Οι φθορές και οι καθιζήσεις του οδοστρώματος, παρά τις συντηρήσεις, καθιστούσαν το πρόβλημα επιτακτικό, επιβάλλοντας όχι μια συνήθη συντήρηση μέρους της Λεωφόρου Συγγρού αλλά τη σε βάθος ανακατασκευή της οδού, προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα των φθορών του οδοστρώματος.

Η παρέμβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, απαιτήθηκε κατά τον παρόντα χρόνο, για την αποκατάσταση της οδικής ασφάλειας, καθώς οι καθιζήσεις και η αποσάθρωση του οδοστρώματος εξελίσσονταν με ταχύ ρυθμό, δημιουργώντας επικίνδυνα σημεία διέλευσης για τα διερχόμενα οχήματα.

Τα έργα εκτελούνται στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που είναι εφικτό - κατά τη διάρκεια της ημέρας και τμήμα της νύχτας (περίπου επί 18 ώρες) - ενώ λόγω τεχνικών ιδιαιτεροτήτων δεν είναι εφικτή η 24ωρη εργασία. Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε συντονισμό με την Τροχαία (για την άμβλυνση των κυκλοφοριακών προβλημάτων μέσω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων) και με άλλους εμπλεκόμενους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς προκειμένου οι εργασίες να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό. Για τον ίδιο σκοπό τα συνεργεία της Περιφέρειας εργάζονται σε διπλές βάρδιες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ