Ελλαδα

«Εξέγερση» στον Ταύρο για οδηγό του ΗΣΑΠ που τα έβαλε με σκυλάκι

Επιβάτης κατέγραψε με κάμερα το επεισόδιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκύλος
Σκύλος / © Pixabay

Μηχανοδηγός έφθασε στο σημείο να ειδοποιήσει την αστυνομία για την παρουσία ενός σκύλου σε βαγόνι.

Επιβάτες στον σταθμό «Ταύρος» του ΗΣΑΠ εξεγέρθηκαν κατά του μηχανοδηγού όταν αποφάσισε να σταματήσει το δρομολόγιο, με την αιτιολογία ότι σε ένα βαγόνι επέβαινε σκυλάκι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών ο μηχανοδηγός έφθασε στο σημείο να ειδοποιήσει την αστυνομία, ζητώντας την απομάκρυνση και τη σύλληψη του ανθρώπου που μετέφερε τον σκύλο. Η κίνηση αυτή έκανε έξαλλους τους επιβάτες του τρένου, εκ των οποίων κανείς δεν είχε διαμαρτυρηθεί για την παρουσία του σκύλου στο βαγόνι.

Ένας από τους επιβάτες, κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο τα όσα έγιναν. Στο βίντεο ακούγεται ένας από τους επιβάτες να λέει «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βγάλει τον άνθρωπο και το σκύλο από το βαγόνι, για να συλληφθεί». Αντίστοιχα, ο ιδιοκτήτης του σκύλου σε μία στιγμή του βίντεο, λέει στους επιβάτες «παρακαλώ, κάντε ό,τι μπορείτε», εξηγώντας ότι το σκυλί, ένα θηλυκό που ονόμασε «Μαύρη», ήταν αδέσποτο και το μάζεψε από το δρόμο για να το φροντίζει. Παρά τις εκκλήσεις των επιβατών να συνεχιστεί κανονικά το δρομολόγιο, ο οδηγός κράτησε το τραίνο σταματημένο για τουλάχιστον 15 λεπτά και περίμενε να έρθει η αστυνομία. Παράλληλα, οι επιβάτες έβγαιναν από το συρμό για να διαμαρτυρηθούν.

 

 


Πάντως, η νομοθεσία προβλέπει ότι τα σκυλιά πρέπει να είναι σε κλουβί μεταφοράς ή να φοράνε φίμωτρο.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ