Ελλαδα

Πώς θα κινηθούν τις μέρες του Πάσχα μετρό, τραμ κι ΗΣΑΠ

Με αραιά δρομολόγια θα διέρχονται οι συρμοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετρό
Μετρό © INTIMENEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πώς θα κινηθούν τις μέρες του Πάσχα μετρό, τραμ κι ΗΣΑΠ - Χειρόφρενο την Πρωτομαγιά

Με μειωμένη συχνότητα δρομολογίων και με μικρότερο ωράριο θα λειτουργήσουν σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, λόγω των εορτών του Πάσχα, ενώ αλλαγές στο πρόγραμμα θα ισχύσουν την Κυριακή, τη Δευτέρα του Πάσχα και την Τετάρτη που είναι Πρωτομαγιά.

Τη Μεγάλη Παρασκευή δεν θα ισχύσει η κανονική μεταμεσονύκτια επέκταση του ωραρίου στο Μετρό και στο Τραμ. Τα τελευταία δρομολόγια του Μετρό θα ξεκινήσουν στις 00:20 από το Σύνταγμα. Τα δρομολόγια θα είναι σχετικά αραιά, ένα ανά 7 έως 10 λεπτά, ανάλογα με την ώρα.

Το Μεγάλο Σάββατο θα εκτελείται ένα δρομολόγιο ανά δεκάλεπτο. Οι περισσότεροι τελευταίοι συρμοί του Μετρό θα εκκινήσουν λίγο πριν τις 22:40 το βράδυ. Οι τελικές διαδρομές από το Σύνταγμα προς τους τερματικούς σταθμούς θα αρχίσουν στις 23:00, δηλαδή μία ώρα πριν από την Ανάσταση.

Ακόμα νωρίτερα θα εκκινήσουν οι συρμοί από Αγία Μαρίνα προς αεροδρόμιο (21:26) και από το Σύνταγμα προς τον αερολιμένα (21:36). Για όσους φτάνουν αεροπορικώς στην πρωτεύουσα, το τελευταίο τραίνο θα αναχωρήσει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό την Αγία Μαρίνα στις 22:00 το βράδυ.

Στον Ηλεκτρικό οι συρμοί από Πειραιά και Κηφισιά θα ξεκινήσουν στις 22:20.

Την Κυριακή του Πάσχα τα δρομολόγια στο Μετρό θα είναι αραιά, ένα τραίνο ανά 15 λεπτά, ενώ στο Τραμ ο συρμός θα περνά ανά μισή ώρα.

Την Πρωτομαγιά το Μετρό θα λειτουργεί με ωράριο Κυριακής.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ