- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θάνατος 5χρονης στην Κρήτη: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για μηνιγγίτιδα
Οι γιατροί αναζητούν τι προκάλεσε στον οργανισμό του παιδιού σηπτικό σοκ
Δεν είχε προσβληθεί τελικά από μηνιγγίτιδα το 5χρονο κοριτσάκι, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.
Όπως μετέδωσε χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV”, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που είχαν σταλεί στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς μηνιγγίτιδας ήταν αρνητικά.
Πρόκειται για ανατροπή των δεδομένων που ίσχυαν μέχρι χθες, καθώς όλες οι ενδείξεις συνέκλιναν στο ότι στην 5χρονη υπήρξε εμπλοκή λοίμωξης του μηνιγγιτιδόκοκκου, με αποτέλεσμα να προκληθεί στον οργανισμό της «κεραυνοβόλο» σηπτικό σοκ και το παιδάκι - σε συνδυασμό με τον Η1Ν1 από τον οποίο είχε νοσήσει, όπως έδειξαν οι προχθεσινές εργαστηριακές εξετάσεις - να «σβήσει» μέσα σε λίγες μόνο ώρες.
Επισημαίνεται ότι, όπως μεταδόθηκε χθες από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV”, δείγμα από το παιδί, που εστάλη για εργαστηριακές εξετάσεις, βρέθηκε θετικό στο βακτήριο του σταφυλόκοκκου. Σύμφωνα με πληροφορίες της “ΚΡΗΤΗ TV”, αναμένονται αποτελέσματα και από άλλες εξειδικευμένες εξετάσεις για δείγματα που ελήφθησαν από την άτυχη 5χρονη.
Ο γιατρός Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Μανόλης Λουμπούνης, δήλωσε χθες ότι «πριν από 10 χρόνια λέγαμε ότι ο ιός Η1Ν1 ήρθε για να μείνει. Πλέον, αρχίζει να δείχνει πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράλληλα κατατέθηκαν και παράβολα της τάξης των 600.000 ευρώ
Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Σπιτονοικοκύρης εντόπισε νεκρή γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής σε διαμέρισμα στα Χανιά - Έρευνα των Αρχών
Έφοδος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε σπίτι συνταξιούχου γιατρού - Κατασχέθηκε παράνομο υλικό
Τι ισχύει για εισιτήρια και αλλαγές
Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Eίχε προβλεφθεί και υπήρχε υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ
Ο συγγραφέας και πατέρας δύο παιδιών μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού
Προχωρά η δεύτερη φάση μετασχηματισμού
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες μέρες
Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη τους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αποστέλλονται επίσης δύο Ανώτεροι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας - Η δήλωση Δένδια
Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
Υπήρξε μέλος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» και συνιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.