Ελλαδα

Στο έλεος των βροχών η Ηλεία - Κατολισθήσεις, καθιζήσεις, καταπτώσεις βράχων (video, εικόνες)

Πολλά τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νομού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νομός Ηλείας
Νομός Ηλείας, βροχοπτώσεις / © ΑΠΕ-ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ/ ΑΡΧΕΙΟ

Πολλά προβλήματα έχουν προκαλέσει στο νομό Ηλείας οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών και τα συνεργεία της περιφέρειας, αλλά και των δήμων, προσπαθούν να τα αποκαταστήσουν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφονται σε σημεία του οδικού δικτύου των Δήμων Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ έχουν ήδη κηρυχθεί σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης 12 τοπικές κοινότητες του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, «έχουμε πολλές δυσκολίες, διότι είναι πάρα πολλά τα σημεία στο επαρχιακό, στο δημοτικό, αλλά και στο εθνικό οδικό δίκτυο, όπου έχουμε προβλήματα με κατολισθητικά φαινόμενα, καθιζήσεις, καταπτώσεις βράχων και πρανών, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό δρόμων».

ilialive.gr - Κόπηκε ο δρόμος στη Νεράιδα Αρχ. Ολυμπίας

Όσον αφορά τις παρεμβάσεις που γίνονται για την αποκατάσταση των προβλημάτων, ο κ. Γεωργιόπουλος λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες μας, αλλά και οι μηχανικοί βρίσκονται έξω, ενώ μηχανήματα της περιφέρειας, των δήμων, αλλά και μισθωμένα από ιδιώτες με τους οποίους έχουμε μνημόνια συνεργασίας σύμφωνα με το νόμο, επιχειρούν συνεχώς».

ilia-1.jpg
Νομός Ηλείας, βροχοπτώσεις / © Ilialive.gr

Επίσης, σημειώνει ότι υπάρχουν φαινόμενα σε εξέλιξη, φέρνοντας ως παράδειγμα το δρόμο από Καρυά προς Πανόπουλο όπου χθες το μεσημέρι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία, αλλά το βράδυ δημιουργήθηκαν εκ νέου προβλήματα».

ilia-1a.jpg
Νομός Ηλείας, βροχοπτώσεις / © Ilialive.gr

Ο κ. Γεωργιόπουλος εκτιμά ότι η κατάσταση είναι αντιμετωπίσιμη, αλλά, όπως προσθέτει, «όσο θα συνεχίζονται οι βροχές, εμείς θα είμαστε σε ετοιμότητα».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ