Εργατικό ατύχημα: Οικοδόμος έπεσε από σκάλα στην Κρήτη
Τι καταγγέλλει το συνδικάτο: «Προσκυνούν ένα μόνο θεό, το κέρδος»
Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Κρήτης. Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, όλα συνέβησαν στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου.
«Ο Μ.Μ., οικοδόμος, έπεσε από τη σκάλα, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρό κάταγμα κλείδας και ωμοπλάτης. Άμεσα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας έσπευσε στο σημείο και επέβαλε την άμεση εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας και τον επανέλεγχο των μέτρων της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας. Στελέχη του ξενοδοχείου προσπάθησαν να αποκρύψουν το γεγονός, όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση ατυχήματος όπου εργολάβοι, κατασκευαστές αποποιούνται κάθε ευθύνη» προσθέτει το συνδικάτο στην ανακοίνωσή του.
Και συνεχίζει: «Αυτοί τα έχουν κάνει όλα "καλά" και παρουσιάζουν την κατάσταση με τρόπο επιλεκτικό που τους βολεύει. Για αυτούς πάντα φταίει ο εργάτης. Γιατί γλίστρησε, γιατί έκανε λάθος, γιατί δεν πρόσεξε… Η εργοδοσία παρουσιάζεται με το "φωτοστέφανο" στο κεφάλι της. Όμως, κυβέρνηση και εργοδοσία είναι βουτηγμένοι με το αίμα των εργατών».
«Το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί όλους τους εργαζόμενους να μην φοβούνται και να σκεφτούν ότι στο βωμό του κέρδους θυσιάζεται η δική τους ζωή. Τα αφεντικά δε δείχνουν κανένα έλεος. Από τον σχεδιασμό, την υλοποίηση, στη συνέχεια την εκμετάλλευση των έργων, ξυπνάνε και κοιμούνται προσκυνώντας ένα μόνο θεό: ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ. Οι ευθύνες τους δεν κρύβονται όσο και αν προσπαθούν, γιατί θα βρίσκουν απέναντι τους τα ταξικά Σωματεία που θα αποκαλύπτουν τις ευθύνες τους, και αυτές που φαίνονται με την πρώτη "ματιά" και όσες παραμένουν αθέατες την πρώτη στιγμή για τον πολύ κόσμο. Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στον συνάδελφό μας και να γυρίσει γερός στην οικογένειά του» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Την παραίτηση της Καρυστιανού ζήτησε το ΔΣ του Συλλόγου των Τεμπών με επιστολή
Το αρνητικό... φορτίο της ημέρας και το κακό «προηγούμενο»
Ανοιχτό το ενδεχόμενο πανελλαδικής διάστασης
Στις 15:00 η συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες - Ποιοι πάνε στο Μαξίμου
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Συγκλονιστικές μαρτυρίες μητέρας και αδερφής για τη δολοφονία του 17χρονου στις Σέρρες
Με αφορμή το αν τα χιόνια θα φτάσουν σε χαμηλότερα υψόμετρα
Η οδηγία του υπουργείου Παιδείας
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε νεογνά ηλικίας κάτω των 4 εβδομάδων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Χιόνια και στην Αττική έφερε το έντονο κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.