Ελλαδα

Παραμένει χωρίς πλοίο η Σαμοθράκη - Αγώνας δρόμου να βρεθεί λύση

Το μοναδικό πλοίο υπέστη βλάβη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση η Σαμοθράκη
Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση η Σαμοθράκη

Σε αναζήτηση λύσης για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεση στη Σαμοθράκη βρίσκονται οι τοπικές αρχές, μετά τη διακοπή των δρομολογίων από και προς το νησί λόγω βλάβης στο μοναδικό πλοίο που τη συνδέει με την Αλεξανδρούπολη.  

Η δημοτική αρχή του νησιού παραμένει σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Διονύση Τεμπονέρα.

Στόχος να υπάρξει προσωρινή αντικατάσταση του ΣΑΟΣ ΙΙ με άλλο πλοίο, το οποίο θα αναλάβει τη μεταφορά οχημάτων, εμπορευμάτων και επιβατών.

Εντατικές προσπάθειες

«Βρισκόμαστε σε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου για να βρεθεί κάποια προσωρινή λύση, δεν είναι κάτι πολύ εύκολο, αλλά είμαστε σε διαρκή επικοινωνία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας και συνέχισε: «Γίνονται, όμως, εντατικές προσπάθειες να βρεθεί λύση, ελπίζουμε να βρεθεί γρήγορα».

Να συνδράμει το Πολεμικό Ναυτικό

Το Σάββατο ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς έστειλε επιστολή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ζητώντας του «να συνδράμει με την αποστολή πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, που θα εξυπηρετήσει τη μεταφορά προσώπων, ειδών πρώτης ανάγκης και οχημάτων».

Η Σαμοθράκη απέχει 24 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη και το δρομολόγιο με το τακτικό πλοίο διαρκεί περίπου δύο ώρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ