Ελλαδα

Και νέα περίπτωση κάθειρξης για πλαστό πτυχίο

Ο 56χρονος έχει απολυθεί από την εργασία του και σήμερα είναι άνεργος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
diki.jpg
© INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μία ακόμα περίπτωση παρόμοια με εκείνη της καθαρίστριας με το πλαστό πτυχίο ήρθε στο φως στον Βόλο.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr ένας 56χρονος άνδρας, εργάστηκε σε Υπηρεσία Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας, όμως το πτυχίο του είναι πλαστό.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου του επέβαλε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με αναστολή τριετίας.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Δεκέμβριο του 2015 σε έλεγχο γνησιότητας πτυχίων που πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου, ο κατηγορούμενος φερόταν να έχει προσκομίσει στην Υπηρεσία του πτυχίο από το Τμήμα Μηχανοτεχνιτών του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Βόλου με ημερομηνία έκδοσης το ’80 και το περιεχόμενό του δεν ήταν ορθό.

Ο 56χρονος φερόταν να προσελήφθη στην Υπηρεσία ως επιστάτης με τη χρήση του εν λόγω πτυχίου που φαινόταν να είναι γνήσιο με σφραγίδες, όμως ως προς το περιεχόμενό του διαπιστώθηκε ότι αυτό δεν ήταν σωστό, καθώς ο κατηγορούμενος είχε μείνει από απουσίες στον τρίτο χρόνο της σχολής.

Ο ίδιος, πάντως, ο 56χρονος που παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο και απολογήθηκε, ισχυρίστηκε ότι αυτό το πτυχίο τού έδωσε η σχολή και αυτό χρησιμοποίησε και εκείνος.

Υποστήριξε ότι δεν έκανε καμία πλαστογραφία, ενώ για την εργασία του είπε ότι δούλεψε κανονικά.

Το Δικαστήριο τον αθώωσε για την κατηγορία της απάτης και τον καταδίκασε για τις άλλες δύο κατηγορίες σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με αναστολή τριετίας.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας έδρας ζήτησε από το Δικαστήριο να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων, όμως τελικά το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δεν έκανε δεκτή την πρόταση.

Να επισημανθεί ότι ο  56χρονος έχει απολυθεί από την εργασία του και σήμερα είναι άνεργος.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ