Ελλαδα

Κυρανάκης για πλαστογραφίες: Παραγραφή αν είσαι αδερφός Τσίπρα, φυλακή αν είσαι καθαρίστρια

«Αυτά είναι τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά στην ελληνική κοινωνία»

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kyranakis.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στην υπόθεση της κάθειρξης σε 10 έτη, ποινή που επιβλήθηκε σε καθαρίστρια επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο του δημοτικού προκειμένου να εργαστεί, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Κυρανάκης αντιπαρέλαβε την υπόθεση της καθαρίστριας με εκείνη του αδελφού του πρωθυπουργού, πολιτικού μηχανικού Δημήτρη Τσίπρα, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για χρήση πλαστογραφημένου εγγράφου.

«Εδώ υπάρχει το εξής παράδοξο. Η καθαρίστρια στον Βόλο καταδικάστηκε με άρθρο 216 του ποινικού κώδικα το οποίο προβλέπει μέχρι 10 χρόνια φυλάκιση σε όποιον σκοπεύει και το κάνει τελικά να προσχωρεί στον εαυτό του περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτον», ανέφερε ο κ. Κυρανάκης και συνέχισε: «Τα αδέρφια Τσίπρα, λίγους μήνες πριν όταν είχαμε την ιστορία με την πλαστή φορολογική ενημερότητα με την οποία πήγαν να πάρουν ένα δημόσιο έργο 1 εκατ. ευρώ, καταδικάστηκαν με το επόμενο άρθρο το 217 το οποίο λέει ότι "όποιος με σκοπό να διευκολύνει την άμεση συντήρηση ή την κίνησή του ή την κοινωνική του πρόοδο καταρτίζει πλαστό έγγραφο"».

«Αυτά είναι τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά στην ελληνική κοινωνία. Προφανώς αν είσαι αδερφός και ξάδερφος του πρωθυπουργού έχεις καλύτερη μεταχείριση σε σχέση με μία καθαρίστρια την οποία τη χρησιμοποίησε μάλιστα και προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει την προπαγάνδα του», σχολίασε επίσης ο κ. Κυρανάκης. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ