- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αυτός είναι ο 27χρονος που διασώθηκε στην Εύβοια (εικόνες, video)
Εντοπίστηκε από πυροσβέστες σε ποταμό μεταξύ Προκοπίου και Μαντουδίου
Eντοπίστηκε ο 27χρονος, που αγνοείτο μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ζορμπά» στο Μαντούδι.
Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, ο 27χρονος διασώθηκε από πυροσβεστικές δυνάμεις σε ποταμό μεταξύ Προκοπίου και Μαντουδίου.
Ενημέρωση ότι ο 27χρονος βρέθηκε σώος έκανε και μέσω facebook ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος έγραψε «Σώος ο ένας αγνοούμενος. Μόλις βρέθηκε».
Ο 27χρονος είναι εξαντλημένος και διακομίζεται αυτή την ώρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το πρώτο πράγμα που ρώτησε τους πυροσβέστες ο 27χρονος ήταν εάν ζει η κοπέλα του. Μόλις έμαθε πως η κοπέλα είναι σώα, ανακουφίστηκε εντελώς.
«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση με πολύ καλό τέλος. Ο νεαρός είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του», είπε, ο Περιφερειακός Διοικητής ΠΥ Στερεάς Ελλάδας, κ. Σπαής, ο οποίος τόνισε ότι «για δεύτερο 24ωρο όλοι οι άνθρωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Στερεάς έχουν υπερβάλλει εαυτό, με πολλούς κινδύνους για να σώσουν συνανθρώπους μας και να προστατεύσουν περιουσίες».
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο άλλων αγνοουμένων. Πρόκειται για ένα ζευγάρι που αγνοείται στην περιοχή μεταξύ Μαντουδίου και Μετοχίου.
Σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει:
«Εν ζωή εντοπίστηκε και διασώθηκε από πυροσβεστικές δυνάμεις ο Ι.Τ. 27 χρονών, ο οποίος αγνοείτο από χθες 30/09/2018 στην περιοχή Μαντουδίου – Προκοπίου του δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού, στο νομό Εύβοιας. Η προσέγγισή και η μεταφορά του ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το σημείο στο οποίο βρέθηκε ήταν νησίδα δέντρων ανάμεσα σε δυο χείμαρρους.
Οι έρευνες εντοπισμού των άλλων δύο ατόμων που αγνοούνται στην περιοχή, συνεχίζονται και σήμερα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις των : Π.Υ. Ιστιαίας, Π.Υ. Χαλκίδας, Π.Κ. Μαντουδίου, Π.Κ. Λίμνης, 1ης και 7ης Ε.Μ.Α.Κ., με τη συνδρομή ενός μη επανδρωμένου Α/Φ τύπου πολυκοπτέρου και ενός Ε/Π Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και ενός Ε/Π και δυτών του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής για έρευνα στην παράκτια περιοχή».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
Δύο σεσημασμένοι κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας, Μεσογείων, Παραλιακή και βασικούς άξονες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.