Ελλαδα

Στην Αργολίδα μεταφέρουν τους μαθητές στην καρότσα αγροτικού - Δεν υπάρχει σχολικό (εικόνες)

Άγονος ο πρώτος διαγωνισμός για τη μεταφορά με λεωφορείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
karotsa32142.jpg

Σοβαρό πρόβλημα με τη μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία έχει προκύψει στην Αργολίδα μετά τον πρώτο «άγονο» διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με άρθρο στο argonafplia.gr, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας έχει κινήσει τις διαδικασίες για τη διενέργεια νέου διαγωνισμού προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα θέμα που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους γονείς. Το Υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει πως οι όροι του διαγωνισμού δεν αλλάζουν και η αποτίμηση των δρομολογίων θα εξακολουθήσει να γίνεται με τον ίδιο μαθηματικό τύπο.

Η ταλαιπωρία συνεχίζεται και οι γονείς υιοθετούν προσωρινές λύσεις για τη μεταφορά των παιδιών τους. Όπως συμβαίνει στη φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει ένα αγροτικό γεμάτο παιδιά στην καρότσα να επιστρέφει στο χωριό από το σχολείο.

karotsa.jpg

Το πρωί της Πέμπτης, μαθητές και γονείς του 1ου ΕΠΑΛ Άργους πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Όπως ανέφεραν, επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος, καθώς μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους, καλώντας το υπουργείο να δώσει λύση.

papa.jpg
©EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ