- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Έπεσε αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας μεταξύ Σπάρτης και Τρίπολης
Ο ένας πιλότος βρέθηκε - Νεκρός ο κυβερνήτης
Εκπαιδευτικό διθέσιο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας Τ-2 Buckeye που είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση Καλαμάτας, κατέπεσε στις 8.50 μεταξύ Σπάρτης και Τρίπολης (7 ναυτικά μίλια βορείως της Σπάρτης).
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο συγκυβερνήτης εντοπίστηκε ζωντανός και περισυνελέγη. Δυστυχώς, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους εντοπίστηκε νεκρός.
Μεγάλες επίγειες δυνάμεις πυροσβεστών και από την αεροπορική δύναμη Τρίπολης βρίσκονται στην περιοχή. Για την ακρίβεια, επιχειρούν 10 πυροσβεστικά οχήματα, 20 άνδρες και αστυνομικές δυνάμεις. Στο σημείο σπεύδουν και ασθενοφόρα από την Τρίπολη. Η περιοχή είναι δύσβατη και για τον λόγο αυτό αναχώρησε η 31η μοίρα επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης με C130 με ελικόπτερο και ένα super puma για να συμμετάσχουν στις έρευνες.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το αεροσκάφος παρουσίασε πρόβλημα και πως οι χειριστές το εγκατέλειψαν.
Tο Τ-2 Buckeye είναι Αμερικάνικης κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος. Είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.
H ανακοίνωση του ΓΕΑ
«Tην Τρίτη 28/8/2018 και περί ώρα 08:50, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής πτήσης, πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη αεροσκάφους Τ-2, 7ΝΜ βόρεια της Σπάρτης. Μετά την εγκατάλειψη έχει περισυλεγεί ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, ενώ γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη».
Περισσότερα σε λίγο...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς ονομαζόταν το πρώτο ελληνικής κατασκευής τρόλεϊ;
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Μικρή πτώση θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.