Ελλαδα

ΑΔΜΗΕ: Πώς φθάσαμε στο μπλακ άουτ

Η «αστοχία» ενός διακόπτη και η έκρηξη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
admie.jpg
©EUROKINISSI

«Η βλάβη προκλήθηκε από αστοχία ενός διακόπτη που προμηθεύτηκε και εγκατέστησε ο ΑΔΜΗΕ μόλις το 2014» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας για το συμβάν στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης, που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί μπλακ άουτ στην Αθήνα και χιλιάδες πολίτες να βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλη ταλαιπωρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η μέση διάρκεια ζωής των διακοπτών κυμαίνεται από 30 έως 50 χρόνια και η πρώτη συντήρηση θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί το 2020. Από την έκρηξη που προκλήθηκε, εκτοξεύθηκαν θραύσματα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τόξο ισχύος τόσο υψηλής ενέργειας, που οδήγησε στην τήξη του μεταλλικού στελέχους του μονωτήρα που συγκρατούσε έναν από τους αγωγούς μεταφοράς φορτίων. Κατά την πτώση του ο αγωγός προσέκρουσε σε τρεις ζυγούς, προκαλώντας άμεσα βραχυκύκλωμα».

«Η βλάβη ενός τόσο καινούριου διακόπτη σε συνδυασμό με την τήξη του μεταλλικού στελέχους του μονωτήρα καθιστούν το συμβάν εξαιρετικά σπάνιο» προσθέτει ο ΑΔΜΗΕ, γνωστοποιώντας ότι ξεκίνησε έκτακτους ελέγχους σε όλα τα Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης, προκειμένου «να αποκλειστεί η πιθανότητα να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο και οι πολίτες να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς». Οι έλεγχοι θα έχουν ολοκληρωθεί εντός μιας εβδομάδας.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ