Κ. Μαρκουλάκης: «Κακούργε, πώς μπορείς ακόμα να χαμογελάς;» (εικόνες)
Με απόσπασμα από τον Άμλετ τα σχόλια του ηθοποιού για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι
Σχόλιο για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι έκανε μέσω Facebook, ο ηθοποίος Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.
Ο ίδιος μάλιστα επέλεξε να δανειστεί στίχους από τον Άμλετ για να επισημάνει την τραγικότητα της κατάστασης. Αργότερα ωστόσο απάντησε και σε σχολιασμό φίλου του δίνοντας διευκρινίσεις, για την κατάσταση.
«Ά, εσύ κακούργε. Καταραμένε κακούργε
Πώς μπορείς ακόμα να χαμογελάς. Να το θυμάμαι
Αυτό πρέπει να το θυμάμαι. Να έχεις σκοτώσει και να χαμογελάς. Να το γράψω στα χαρτιά μου.
Να ξέρω πως αυτό γίνεται στην Δανία
Μονάχα αυτό να ξέρω για την Δανία.»
Στη συνέχεια διευκρινίζει:
«Αυτό ακριβώς. Γνωρίζουμε πως οι φυσικές καταστροφές μπορεί να έχουν θύματα, προφανώς. Δυστυχώς, συμβαίνουν - όπως ο θάνατος. Στην αρχή, αν και σοκαρισμένος, ήμουν πολύ προσεκτικός.
Απο την πρώτη μέρα όμως περίμενα να ακούσω το εξής αυτονόητο: "Αποτύχαμε. Έχουμε μια βασική αποστολή, μία κύρια ευθύνη: να προστατεύουμε τους πολίτες. Δεν τα καταφέραμε, κι ας κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε.
Το καλύτερο που μπορούσαμε απλώς δεν είναι αρκετό. Με καλύτερη οργάνωση, περισσότερη προετοιμασία, ίσως να σώζονταν δέκα, πέντε, ένας. Αυτός, ο ένας, θα μας βαραίνει για πάντα. Θα βρούμε τι έφταιξε. Και ποιοι έχουν ευθύνες.
Και δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί." Αντ' αυτού, η μπάλα στην εξέδρα, συζητήσεις για αυθαίρετα, γκρεμούς και μάντρες έπαρση, αλαζονεία, έλλειψη ενσυναίσθησης και στοχοποίηση των θυμάτων. Ασέβεια στους νεκρούς - μου προκαλεί εμετό.
Νομίζω, αν μπορούσαν να το κρύψουν για τους νεκρούς, να μην το μάθει κανείς, θα το έκαναν. Δεν έχω τίποτε κοινό με τους ανθρώπους αυτούς, ούτε μ' εκείνους που δεν καταλαβαίνουν. Δεν μπορώ καν να διασκεδάσω με τα στιχάκια για τον Αύγουστο στα μάτια των παιδιών. Αισθάνομαι ντροπή.»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έχεις πολύ μεγάλο μερίδιο, όπως και οι υπόλοιποι καλλιτέχνες που συμμετείχαν τότε»
«Δεν αλλάζει κάτι από τα μέτρα» λέει η κυβέρνηση μετά τη συνάντηση αγροτών με τον πρωθυπουργό
«Καμιά αλλαγή στα μέτρα, θα εξετάσουμε μόνο τεχνικά ζητήματα», δήλωσε ο Κ. Τσιάρας
Στο εδώλιο Μελάς και Ρέππα για απόκρυψη πορίσματος με 48 προβληματικά ΑΦΜ και παράβαση καθήκοντος
Πότε θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα
«Ιδιαίτερη προσοχή την Τετάρτη στην Αττική»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Νοσηλεύονται άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, με υποκείμενα νοσήματα και ανεμβολίαστοι» σημειώνει η ιατρός
Απειλή για την οικονομία συνολικά το θέμα της στέγης | Έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ: «Η στέγαση στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Παρουσία σύσσωμης της ισπανικής βασιλικής οικογένειας - Δείτε φωτογραφίες
Τι κατηγορίες αντιμετωπίζουν και τι υποστηρίζουν
Ισχυρή άνοδος σε πατέντες και εμπορικά σήματα, με αιχμή ΤΝ, υγεία και πράσινη τεχνολογία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συζήτηση για περιβάλλον, ανθρώπινα δικαιώματα και κλιματική αλλαγή με κορυφαίους πανεπιστημιακούς και θεσμικούς παράγοντες
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.