Ελλαδα

Έξι μέρες μετά τη φονική πυρκαγιά κι ακόμη είναι άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων

Σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mati-nekroi-kamena-pyrkagia.jpg
© EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για την αναζήτηση αγνοούμενων από τις φονικές πυρκαγιές.

Οι διασώστες ερευνούν εκ νέου καμένα οικόπεδα και σπίτια. Διά θαλάσσης τις έρευνες συνεχίζουν σκάφη του λιμενικού, του Πολεμικού Ναυτικού και ιδιωτικά πλεούμενα.

Έξι ημέρες μετά την καταστροφή, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους  88, αλλά την ίδια ώρα η πυροσβεστική υπηρεσία δίνει επίσημα 85 νεκρούς. Παράλληλα δεν έχει εικόνα για τον αριθμό των ανθρώπων που αγνοούνται τις τελευταίες έξι ημέρες από την χειρότερη τραγωδία που έπληξε την Αττική.

Μέχρι σήμερα, αδυνατεί να δώσει αριθμό αγνοουμένων. Πάντως, σαφέστερη εικόνα για τον αριθμό αναμένεται να υπάρξει αφού ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση κι αναγνώριση όλων των νεκρών.

Από την πρώτη στιγμή η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει αναλάβει την συλλογή των στοιχείων για τους αγνοούμενους ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν είναι σε θέση να «κλειδώσει» ένα σαφή αριθμό. 

Αξιοσημείωτο είναι πως η μόνη προσέγγιση σχετικά με τους αγνοούμενους προήλθε την διαδικτυακή πλατφόρμα όπου οι συγγενείς μπορούσαν να δίνουν στοιχεία για τους οικείους τους και να τους αναζητούν. Ωστόσο δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για συνολικό αριθμό αφού υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν αναρτήσει τα στοιχεία των συγγενών τους στη συγκεκριμένη πλατφόρμα. 

Την ίδια ώρα κατά πληροφορίες που δεν έχουν επισημοποιηθεί, στο νεκροτομείο Αθηνών έχουν ταυτοποιηθεί 51 σοροί μέχρι αυτή την ώρα ενώ ακόμη σπεύδουν συγγενείς προκειμένου να δώσουν δείγμα DNA αφού η διαδικασία των ταυτοποιήσεων να συνεχίζεται και σήμερα. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ