Ελλαδα

Οι ιατροδικαστές έχουν ταυτοποιήσει 51 σορούς – Θρήνος για τα 8 αγγελούδια (εικόνες)

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
45165685.jpg
© ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο θρήνος δεν λέει να τελειώσει. Και όσο προχωρούν οι έρευνες των αρχών για τους αγννούμενους τόσο λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρεθούν κάποιοι ζωντανοί. Το πρωί εψάλη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι επιμνημόσυνη δέηση για τους 88 νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς που κατέκαψε Ραφήνα, Μάτι και Νέο Βουτζά.

Από το βράδυ της Παρασκευής η είδηση για τα δίδυμα κοριτσάκια που προστέθηκαν στην λίστα των νεκρών εξανέμισαν τις όποιες προσδοκίες υπήρχαν στην κοινή γνώμη αλλά και στους διασώστες που συνεχίζουν με τον ίδιο εντατικό ρυθμό τις έρευνες τους. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, οι ιατροδικαστές έχουν ταυτοποιήσει μέχρι στιγμής 51 από τις απανθρακωμένες σορούς που βρέθηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές της ανατολικής Αττικής.

Τα αποτελέσματα για πέντε έως έξι ακόμα πρόσωπα βρίσκονται καθοδόν προς τα εργαστήρια, ενώ οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες εργάζονται ολημερίς προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο αναγνώρισης των απανθρακωμένων νεκρών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στην περίπτωση των 9χρονων δίδυμων κοριτσιών, μια μέθοδος ταυτοποίησης, όπως η γενετική, δεν αποφέρει ικανοποιητικό αποτέλεσμα, με συνέπεια οι εμπειρογνώμονες να καταφεύγουν σε άλλες οδούς, όπως τον έλεγχο των οδοντιατρικών στοιχείων.

Τουλάχιστον 88 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην τραγωδία, αν και ορισμένα από τα θύματα είχαν αναγνωριστεί στα νοσοκομεία και συνεπώς δεν χρειάστηκε ιατροδικαστική ταυτοποίηση.

fytroumesa_2_1_.jpg

37723779_1802118076522027_2330541274483916800_n.jpg
Πρόσφατη φωτογραφία του 13χρονου

Παιδάκι πυροσβέστη το 6 μηνών αγοράκι, ήταν το πρώτο θύμα που ταυτοποιήθηκε από τη φωτιά στην Αττική. Πέθανε στην αγκαλιά της μαμάς του Μαργαρίτας, που χαροπαλεύει στην εντατική του Ευαγγελισμού. «Τους βρήκαμε στη θάλασσα πέντε ώρες μετά τη φωτιά» είπε η γιαγιά του μωρού στον Guardian, Μαρία Διονυσιώτη, που είναι εξαδέλφη του Γρηγόρη Φύτρου που πέθανε αγκαλιά με τον 11χρονο γιο του. Το βρέφος επρόκειτο να βαπτιστεί τον Σεπτέμβρη.

popi.jpg
Η 35χρονη Πόπη Σιαπκαρά, από την Κόρινθο, μητέρα ενός 3χρονου παιδιού, επιβεβαιώθηκε το Σάββατο 28 Ιουλίου πως είναι μεταξύ των νεκρών

Οι ιστορίες πόνου δεν έχουν τέλος για τους νεκρούς που ταυτοποιούνται. Το αποχαιρετιστήριο σημείωμα μιας μάνας που έχασε το αβάπτιστο μωρό της στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς γράφει κάποια τελευταία λόγια στον γιο της που έχασε την μάχη με τα κύματα, όπως αφήνει να εννοηθεί, ραγίζει καρδιές. Έτσι, κάνοντας προσωπικό του μνημείο ένα κομμάτι χαρτί, λίγη άμμο και μερικές πετρούλες, δίνει υπόσχεση ότι κάθε χρόνο θα βρίσκονται όλοι μαζί στην Αργυρή Ακτή του Ματιού να κολυμπάνε παρέα. Εκείνος, εκείνη και ο πατέρας του...

45165692.jpg
© ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

451656858.jpg
© ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

makhs1-768x615.jpg
Το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιουλίου, προστέθηκε στη λίστα των νεκρών και ο Μάκης Βονικόπουλος

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ