Ελλαδα

Ιατροδικαστής: Οι περισσότεροι είναι απανθρακωμένοι - Για μένα είναι ό,τι πιο δύσκολο έχω κάνει (video)

«Αναγνώριση γίνεται μόνο για τις λίγες σορούς που ανασύρθηκαν από τη θάλασσα, οι υπόλοιπο με DNA»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γεννήθηκε ελπίδα για τον 13χρονο Δημήτρη - Αρίστο Αλεξόπουλο!

Οι περισσότεροι νεκροί είναι απανθρακωμένοι και η ταυτοποίησή τους γίνεται μέσω DNA δήλωσε ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, διευκρινίζοντας ότι οι μόνες αναγνωρίσεις που έχουν γίνει από συγγενείς αφορούν μόνο στις σορούς που ανασύρθηκαν από τη θάλασσα και η αιτία θανάτου τους ήταν ο πνιγμός και όχι τα εγκαύματα.

Επίσης, εξήγησε ότι τα δείγματα DNA από τις απανθρακωμένες σορούς δεν είναι καλής ποιότητας και για αυτό οι ταυτοποιήσεις αναμένεται να καθυστερήσουν και να διαρκέσουν περίπου 10-11 ημέρες.

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι για εκείνον προσωπικά είναι η πιο δύσκολη περίπτωση στην οποία έχει κληθεί να ανταποκριθεί μετά το ναυάγιο με τους 20 και πλέον μετανάστες στο ΒΑ Αιγαίο, λέγοντας ότι είναι και οι ιατροδικαστές είναι συναισθηματικά φορτισμένοι. «Ζούμε και εμείς το δράμα» είπε συγκεκριμένα. «Τα περισσότερα (πτώματα) είναι η απανθράκωση (η αιτία θανάτου)» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι κάποιοι πέθαναν από εισπνοή καπνών και κάποιοι από πνιγμό. «Για μένα ήταν η πιο δύσκολη (περίπτωση). Είχα ζήσει και το Σάμινα, και στη Σάμο 25 μετανάστες που είχαν πνιγεί, το "Ήλιος", αυτό δεν έχει καμία σχέση. Και το ήλιος που είχε 120 πτώματα, ήταν αεροπορικό δυστύχημα, αναμενόμενο, εντός εισαγωγικών, εδώ μέσα σε ελάχιστη ώρα να χαθούν τόσες ζωές…» είπε.

Μέχρι τώρα, έχουν ολοκληρωθεί 74-75 νεκροτομές και έως το τέλος της ημέρας αναμένεται να έχουν γίνει 73, ενώ αύριο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί όλες.

Παράλληλα, εξέφρασε τους φόβους ότι θα ανευρεθούν περισσότερα θύματα και οι νεκτροτομές τους θα γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο από τη φωτιά, οι σοροί που βρέθηκαν αγκαλιασμένοι να έχουν γίνει μία.

Τέλος, απέφυγε να δώσει αριθμό των νεκρών παιδιών που εξέτασε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ