- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
ΣΔΟΕ: Εννέα συλλήψεις για κύκλωμα λαθρεμπορίου και νοθείας αλκοολούχων ποτών
Στις περιοχές Ασπρουπύργου και Ελευσίνας
Κύκλωμα λαθρεμπορίου και νοθείας αλκοολούχων ποτών εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ ενώ προχώρησε και σε 9 συλλήψεις εμπλεκόμενων στην υπόθεση. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, υπάλληλοι της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε., ύστερα από επεξεργασία δεδομένων παλαιοτέρων υποθέσεων, αξιοποίηση πληροφοριών και διακριτική παρακολούθηση, διενήργησαν, την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, πολλαπλούς ελέγχους σε διάφορους χώρους στις περιοχές Ασπροπύργου & Ελευσίνας Αττικής.
Σε δύο αποθηκευτικούς χώρους καθώς και σε καταστήματα εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών, εντόπισαν μεγάλο όγκο αλκοολούχων ποτών η γνησιότητα των οποίων αμφισβητείται και συνολικά κατέσχεσαν:
- Είκοσι τρεις χιλιάδες εξακόσιες είκοσι τέσσερις φιάλες αλκοολούχων ποτών, μικρό μέρος (9 φιάλες) των οποίων ανήκε σε παρτίδα η οποία είχε δηλωθεί, από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, ως κλεμμένη,
- Εκατόν είκοσι χιλιάδες τεμάχια περίπου πλαστών ετικετών γνωστών εταιρειών
- Εννιακόσια εβδομήντα οκτώ κιλά καφέ εσπρέσο και δεκατρία περίπου κιλά ελληνικού και
- Ένα φορτηγό ιδιωτικής χρήσεως, το οποίο χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά και διακίνηση των ανωτέρω
- Εντός του ενός αποθηκευτικού χώρου, εντοπίσθηκαν και υπολείμματα αγνώστου ταυτότητας υγρού.
Για το σύνολο των εμπορευμάτων, δεν επεδείχθησαν φορολογικά στοιχεία νόμιμης απόκτησης και προηγούμενης καταβολής των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων, το ύψος των οποίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 220.000 ευρώ. Διενεργήθηκαν δειγματοληψίες που στάλθηκαν προς εξέταση στην Χημική Υπηρεσία. Οι κατασχεθείσες φιάλες αλκοολούχων ποτών μεταφέρθηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους προς φύλαξη, ενόψει της καταστροφής τους. Συνελήφθησαν εννέα άτομα τα οποία συμμετείχαν με διακριτούς ρόλους στο συγκεκριμένο κύκλωμα λαθρεμπορίου αλκοολούχων ποτών, επτά εκ των οποίων ελληνικής καταγωγής.
Οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για παράβαση των διατάξεων του Ποινικού, Τελωνειακού, Αγορανομικού Κώδικα, καθώς και των διατάξεων του ν. 146/1914 «περί αθέμιτου ανταγωνισμού. Διέφυγε της σύλληψης ένα άτομο ελληνικής καταγωγής. Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστεί η συνολική ποσότητα αλκοολούχων ποτών που διακινήθηκε από τους εμπλεκόμενους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με σοβαρά προβλήματα υγείας
Πώς θα είναι ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Διακοπή δρομολογίων από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό έως την Καλαμαριά - Αυξημένη κίνηση στα λεωφορεία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρει η εταιρεία
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τέσσερις μαθητές
Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση
Σε τέσσερις επιχειρήσεις του Λιμενικού
Μεγάλη επιχείρηση της Ακτοφυλακής και της Πολεμικής Αεροπορίας 72 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του νησιού
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.