- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπάλληλος του ΕΦΚΑ αύξησε το ποσοστό αναπηρίας ασφαλισμένου
Ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη και διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση
Ένα κρούσμα ηλεκτρονικού «ριφιφί» για πλαστογράφηση στο ποσοστό αναπηρίας ασφαλισμένου από επίορκο υπάλληλο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), εντοπίστηκε στο υποκατάστημα επί της οδού Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του φορέα, «ο υπό συνταξιοδότηση (με σύνταξη αναπηρίας) υπάλληλος του ΕΦΚΑ διαπιστώθηκε ότι παρενέβη, για να αλλοιώσει το ποσοστό αναπηρίας ασφαλισμένου, χρησιμοποιώντας παρανόμως κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, προφανώς, έναντι ανταλλάγματος. Συγκεκριμένα, προέβη στην αύξηση του ποσοστού αναπηρίας από 75% στο 85% για την εξασφάλιση πρόσθετων ωφελημάτων (μεγαλύτερο ποσό σύνταξης, πλήρεις φορολογικές απαλλαγές, κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ, κλπ)».
Με απόφαση του υποδιοικητή του ΕΦΚΑ Λάμπρου Σέμπου, επιβλήθηκε άμεσα το μέτρο της αναστολής άσκησης καθηκόντων στον επίορκο υπάλληλο, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη και διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση, για να εξακριβωθεί αν έχουν συμπράξει και άλλοι υπάλληλοι στη συγκεκριμένη απόπειρα ηλεκτρονικής πλαστογράφησης ή, αν έχουν υπάρξει και άλλες περιπτώσεις χειραγώγησης κωδικών και παράνομης παρέμβασης στο σύστημα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Η διοίκηση του ΕΦΚΑ επισημαίνει ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, αποτρέποντας κάθε παραβατική συμπεριφορά απ’ όπου κι αν προέρχεται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζουν αυτόματα
Η τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 18 τραυματίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.