Εσείς ρωτάτε διαδικτυακά, ο Βαλεντίνος Τζέκας απαντάει Live στο 2ο Spoudase Festival
Ο 19χρονος που δημιούργησε την πλατφόρμα «fighthoax» ενάντια στις ψευδείς ειδήσεις απαντά για το πώς στήνεις μια δική σου επιχείρηση στα 20
Ο Βαλεντίνος Τζέκας δεν χρειάζεται συστάσεις. Το όνομα του έχει κάνει τον γύρο του κόσμου απασχολώντας τον δημόσιο διάλογο, τις πολιτικές ηγεσίες κρατών και κορυφαίες εταιρείες καθώς μόλις στα 19 του δημιούργησε μια παγκόσμια καινοτομία ενάντια στις ψευδείς ειδήσεις το fighthoax.com.
O φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εκμεταλλεύτηκε τη νέα «μάστιγα» της εποχής, τις ψευδείς ειδήσεις ή fake news, η οποία την τελευταία περίοδο, ειδικά μετά τις αμερικανικές εκλογές, έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.
Ο Βαλεντίνος Τζέκας μάλιστα επισκέφτηκε πρόσφατα το Ευρωκοινοβούλιο όπου και παρουσίασε την πλατφόρμα εντοπισμού ψευδών ειδήσεων και ανάλυσης μεγάλων δεδομένων. Η υπηρεσία βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική φάση και αναμένεται να γίνει εμπορικά διαθέσιμη σύντομα.
Στο 2o Spoudase Festival ο Βαλεντίνος Τζέκας συμμετέχει όχι για να κάνει αυτοπαρουσίαση του έργου του και του πώς κατάφερε αυτά που κατάφερε, ούτε έναν παράλληλο κοινότοπο μονόλογο. Έρχεται για να απαντήσει μόνο τις ερωτήσεις που θα του θέσετε εσείς. Σε μία πρωτότυπη διαδικασία αντιστρέφουμε τους ρόλους και κάνουμε το νέο κόσμο να ορίσει το πεδίο στο οποίο ψάχνει απαντήσεις.
Οι ερωτήσεις θα γίνουν πάνω στην θεματολογία: «Πως ξεκινάς τη δική σου επιχείρηση στα 20 (QnA Session)», η οποία ενδιαφέρει χιλιάδες νέους ανθρώπους που καινοτομούν, που προσπαθούν να ξεχωρίσουν, που ξεκινούν τα πρώτα τους βήματα στην επιχειρηματική ζωή γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει δεν μπορώ αλλά δεν θέλω.
Πώς θα υποβάλλεις την ερώτησή σου;
Φέρτε τις ερωτήσεις μαζί σας λοιπόν, αλλά πρώτα θα πρέπει να τις καταθέσετε δημοσίως στο hashtag #asktzekas στο twitter ή στο Facebook post της εν λόγω ανακοίνωσης. Οι ερωτήσεις που θα γίνουν δεκτές είναι όσες κατατεθούν την Πέμπτη 16 Μαϊου και ώρα 19:00.
Οι απαντήσεις θα δοθούν στις 20.00 ζωντανά στο 2ο Spoudase Festival στις 20 Μαϊου (Αμφιθέατρο 9,84).
Δηλώστε συμμετοχή στο event εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκτροπές, άρσεις και απαγορεύσεις κυκλοφορίας λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων σε βασικούς άξονες
225 νικητές της δεύτερης κατηγορίας κέρδισαν από 100.000 ευρώ
Η εκδήλωση εντάσσεται στον πρώτο κύκλο δημόσιων συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
Η αντιπροσωπεία των αγροτών είναι 25μελής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη
Πώς σώθηκαν όλα τα παιδιά του χωριού - Πού οφείλεται το φαινόμενο
«Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας οδηγήσει στον βούρκο του» - Πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεση
«Λες ηλιθιότητες, έχουμε ξεφτιλιστεί, παίρνεις γραμμή από τον Περισσό και ταλαιπωρείς τον κόσμο» - «Aπό βλακεία σε βλακεία το πας»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι δήλωσε μετά το συμβάν
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έκκληση για βοήθεια από τους γονείς του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.