- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Γουρούνες με μαύρες σημαίες κατέκλυσαν τους δρόμους που οδηγούσαν στο λιμάνι και το αεροδρόμιο της Μυκόνου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, το μεσημέρι της Παρασκευής ιδιοκτήτες ενοικιάσεως μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών της Μυκόνου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία ενάντια στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταφορών που ορίζει την απαγόρευση των τετράτροχων μοτοσικλετών ATV με κινητήρες έως 125 κυβικών σε ασφαλτοστρωμένες οδούς.
Όπως λένε στο protothema.gr αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την κίνηση καθώς τα νέα δεδομένα και μάλιστα ενόψει της τουριστικής σεζόν τους πλήττουν όπως λένε σε μεγάλο βαθμό αφού στη νησί των ανέμων κυκλοφορούν περισσότερες από 2000 «γουρούνες».
«Συγκεντρωθήκαμε όλα τα γραφεία του νησιού με τις γουρούνες για να πραγματοποιήσουμε ειρηνική διαμαρτυρία με τις μισές γουρούνες στο χώρο του αεροδρομίου και τις υπόλοιπες στο χώρο του λιμανιού. Με μαύρες σημαίες και πανό» λέει στο Protothema.gr το μέλος της επιτροπής και πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Ενοικιαζόμενων Μοτοποδηλάτων και Μοτοσικλετών κ. Θάνος Νάζος και προσθέτει: «Ο κ. Σπίρτζης έβγαλε ένα νόμο ο οποίος είχε ισχύ μέχρι 30 Απριλίου. Έγιναν κάποιες διαβουλεύσεις συμμετείχαμε και εμείς σε αυτές όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Όλο αυτό το διάστημα, δεν έχουμε καμία ενημέρωση από το υπουργείο Μεταφορών. Η Μύκονος ουσιαστικά βάλλεται από οποιοδήποτε άλλο νησί γιατί εδώ έχουμε το 95% των οχημάτων ATV που είναι 50 κυβικά και συνεπώς με τον νόμο αυτό πλήττεται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο νησί. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Είμαστε 55 καταστήματα, δεν δουλεύουμε από 1η Μαΐου, δεν έχουμε βγάλει ΑTV στο δρόμο και δυστυχώς θα κλείσουμε. Υπάρχουν 2000 ATV στη Μύκονο γιατί είναι πολύ μεγάλος και ο όγκος των πελατών. Και πρέπει να εξυπηρετηθούν».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.