- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξάνθη: Παρατείνονται για ένα 24ωρο τα μέτρα μετά την πυρκαγιά στο εργοστάσιο μπαταριών
Κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης την Παρασκευή
Για ακόμα εικοσιτέσσερις ώρες παρατείνονται τα προληπτικά προστατευτικά μέτρα που είχαν εφαρμοστεί από προχθές σε περιοχές της Ξάνθης, μετά τη φωτιά που ξέσπασε την Πρωτομαγιά στη βιομηχανία κατασκευής μπαταριών Sunlight, στο Νέο Όλβιο.
Ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Ζαγναφέρης, υπέγραψε τη νέα απόφαση για να παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς, επίσης και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, για αύριο Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, στους οικισμούς Νέο Ολβιο, Θαλασσιά, Αγ. Αθανάσιο, Κρεμαστή, Τοξότες, Εξοχή και Τύμπανο του Δήμου Τοπείρου και στους οικισμούς Καλλιθέα και Εύμοιρο του Δήμου Ξάνθης.
Τα προληπτικά, προστατευτικά μέτρα θα έχουν ισχύ μέχρι την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων μετρήσεων, για την ατμοσφαιρική ρύπανση και τα αιωρούμενα σωματίδια, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται να γίνουν γνωστά το βράδυ της Παρασκευής, ή το πρωί του Σαββάτου.
Στα προληπτικά μέτρα που εφαρμόζονται περιλαμβάνονται:
- Πλύσιμο του περιβάλλοντος χώρου και του εξωτερικού των σπιτιών με άφθονο νερό.
- Το εσωτερικό των σπιτιών να μείνει όσο το δυνατόν απομονωμένο από το εξωτερικό περιβάλλον (πόρτες και παράθυρα ερμητικά κλειστά).
- Οι κάτοικοι και ειδικά τα παιδιά να παραμένουν, ει δυνατόν τον περισσότερο χρόνο σε εσωτερικό χώρο.
- Όχι αγροτικές (βόσκηση και συγκομιδή κηπευτικών, κ.λ.π.) και λοιπές εργασίες σε εξωτερικό χώρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει
Ακινητοποιημένα Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, Τρένα, Προαστιακός - Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Πιο σοβαρά ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ
Tι είπε για την πολεοδομική επέκταση σε προστατευόμενες περιοχές
Στο σημείο επιχειρεί ειδικό κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών του στρατού
Αφορά τις αποζημιώσεις που επιδικάζονται στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες
Οι αρχές που έφτασαν στο σημείο δεν έχουν βρει μέχρι τώρα κάλυκες
Διευκρινίσεις για ΚΤΕΟ και Κ.Ε.Κ, τι αλλάζει και τι παραμένει ίδιο στο ισχύον πλαίσο
«Δεμένα» τα πλοία σε όλα τα λιμάνια
Επιχείρηση με διαπραγματευτές και ΟΠΚΕ για 20χρονο φοιτητή στο κέντρο της πόλης
Αναλυτικά οι ενέργειες στις οποίες είχε προχωρήσει η διοίκηση
Τι αναφέρει στην ανάρτηση για την πρόγνωση των επόμενων ημερών ο Θοδωρής Κολυδάς
Η λειτουργία του διακόπηκε τον Ιανουάριο, με την ίδια να χαρακτηρίζει τότε την απόφαση «πολύ δύσκολη»
Ήταν κρυμμένα στις σόλες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.