- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιωάννης Παπαγεωργόπουλος: Κλειστά αναψυκτήρια και πωλητήρια τουριστικών ειδών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Με ρυθμούς χελώνας ο διαγωνισμός παραχώρησης «σε μια χρονιά που ο τουρισμός βρίσκεται στο peak του»
Χωρίς αναψυκτήρια και πωλητήρια τουριστικών ειδών κινδυνεύουν να μείνουν μέσα στο καλοκαίρι αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Ακρόπολη, καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού για την παραχώρησή τους σε ιδιώτες αλλά και των προσλήψεων.
«Εκτός από τα αναψυκτήρια που δεν λειτουργούν, περίπου 40 στο σύνολό τους μεταξύ άλλων σε Ολυμπία, Λίνδο, Κω, Σαντορίνη, κινδυνεύουν να κλείσουν και αυτά στα οποία έχει δοθεί παράταση λειτουργίας, όπως στην Ακρόπολη, σε μία χρονιά που ο τουρισμός βρίσκεται στο peak του» σημείωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 9.89 ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού, Ιωάννης Παπαγεωργόπουλος.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση και μετά το καλοκαίρι, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις προσλήψεις, με τους αρχαιοφύλακες να καλούνται να πουλάνε και σουβενίρ καλύπτοντας τα κενά στον κλάδο.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι υπάλληλοι καλούνται πολλές φορές ακόμη και να καθαρίσουν τους αρχαιολογικούς χώρους.
«Υπήρχε μια συγκεκριμένη πολιτική από την σημερινή κυβέρνηση και απορώ με τον καινούργιο υφυπουργό στο Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς ήταν μέλος της διοίκησης που διαχειρίζονταν αυτά τα πράγματα. Προκήρυξαν δύο φορές διαγωνισμούς που αποδείχθηκαν άγονοι. Ας έρθουν οι ίδιοι να μας πουν γιατί βγήκε άγονος και να απολογηθούν» κατέληξε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εντοπίστηκε ένα ξένο σώμα σε μία από τις συσκευασίες του φαρμάκου που αποσύρεται
Πώς υπολογίζεται το πιθανό εκλογικό αποτέλεσμα και ποιοι ψηφοφόροι υπολογίζονται
Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες
Συντετριμμένη η Μπέτυ Λιβανού
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Πόσο πιθανό είναι να βρέχει
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στα 7.500 ευρώ η συνολική αξία των κλοπιμαίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάση
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.