- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πώς επηρεάζονται οι Έλληνες που σπουδάζουν στη Βρετανία από το επικείμενο Brexit
Το θέμα τέθηκε επί τάπητος σε τετ α τετ του Σταύρου Θεοδωράκη με την πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου
Οι Έλληνες φοιτητές που προγραμματίζουν να πάνε στη Βρετανία για σπουδές την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο, που ξεκινά το Σεπτέμβριο του 2018, δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα εξαιτίας του επικείμενου Brexit. Ούτε τα δίδακτρα πρόκειται να αλλάξουν, ούτε η δυνατότητα δανειοδότησής τους από το τραπεζικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε στον Σταύρο Θεοδωράκη η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου, κυρία Κέιτ Σμιθ, η οποία επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τα γραφεία του Ποταμιού. Η πρέσβης εξήγησε ότι οι νέοι φοιτητές θα έχουν τα πλήρη δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών και φυσικά των Ελλήνων που εργάζονται ή σπουδάζουν ήδη στη Βρετανία.
Η κυρία Σμιθ ενημέρωσε τον επικεφαλής του Ποταμιού για τη στοχευμένη αντίδραση της Βρετανίας, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία, με αφορμή την επαναλαμβανόμενη ρίψη χημικών σε αμάχους από το καθεστώς του Άσαντ. Αντιστοίχως ο Σταύρος Θεοδωράκης ενημέρωσε την πρέσβη για την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λέσβο και την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα υποδοχής προσφύγων στην ανατολική Μεσόγειο.
Η Κέιτ Σμιθ ζήτησε να ενημερωθεί και για την πρόταση που έχει καταθέσει το Ποτάμι για τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και στη συνέχεια ενημέρωσε τον Σταύρο Θεοδωράκη για τη λειτουργία του αντίστοιχου Συμβουλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, με Σύμβουλο Ασφαλείας (όπως προτείνει και το Ποτάμι) ο οποίος μάλιστα συνομιλεί απευθείας, όχι μόνο με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, αλλά και με τον γ.γ. γραμματέα του ΝΑΤΟ και άλλους διεθνείς παράγοντες.
Σταύρος Θεοδωράκης και Κέιτ Σμιθ αναφέρθηκαν και στις προσπάθειες που γίνονται για την επίλυση των προβλημάτων με την ΠΓΔΜ και για τους κινδύνους που εγκυμονεί η παράταση των εκκρεμοτήτων αναφορικά με την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων. Όλα αυτά σε μια περίοδο, μάλιστα, που «τρίτες χώρες» προσπαθούν να τα εντάξουν στη δική τους σφαίρα επιρροής.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρέσβης ε.τ Γιώργος Κακλίκης, η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του Ποταμιού Οντίν Λιναρδάτου και ο υπεύθυνος πολιτικών υποθέσεων της Βρετανικής πρεσβείας Χρήστος Ψάλτης, ενώ εισερχόμενη στα γραφεία της Σεβαστουπόλεως η πρέσβης συναντήθηκε και συστήθηκε με το μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού, Κωστή Καζαμιάκη που βρισκόταν εκεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεφώσεις και τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.