- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
O Guardian ακύρωσε το tour στην Ελλάδα μετά την κατακραυγή
«Έπειτα από προβληματισμό, διακόψαμε αυτό το πρότζεκτ προκειμένου να επανεξετάσουμε την προσέγγισή μας»
Μετά τη δημόσια κατακραυγή στα κοινωνικά δίκτυα, κυρίως από χρήστες ελληνικής καταγωγής, η βρετανική εφημερίδα Guardian κατέβασε από τον ιστότοπό της τη διαφήμιση για τα tours στην Ελλάδα της προσφυγικής και οικονομικής κρίσης, στα οποία φερόταν να συμμετέχει ως ξεναγός και Έλληνας πρώην υπουργός.
Belatedly the @guardian have withdrawn this “holiday” of misery tourism to #Greece #shame on you for organising it in the first place https://t.co/0JmLNa3Uqo
— Mike (@ks_mikey) March 28, 2018
Σύμφωνα με το Al Jazeera, το οποίο επικαλείται ηλεκτρονική επικοινωνία με τον Guardian, εκπρόσωπος της βρετανικής εφημερίδας υποστήριξε ότι «ο Guardian συνεργάζεται με το Political Tours ώστε να προωθήσει ταξίδια με εκπαιδευτικό χαρακτήρα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, για ανθρώπους που επιθυμούν να αναπτύξουν την αντίληψή τους πάνω στις πολιτικές και κοινωνικές πτυχές αυτών των τόπων. Έπειτα από προβληματισμό, διακόψαμε αυτό το πρότζεκτ προκειμένου να επανεξετάσουμε την προσέγγισή μας».
Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κατηγόρησαν την εφημερίδα για προσβολή των Ελλήνων και για οικονομικό κέρδος από τη δυστυχία των άλλων.
Υπενθυμίζεται ότι το «πολιτικό» αυτό ταξίδι στην Ελλάδα είχε διάρκεια 8 ημερών, κόστος 2.500 βρετανικών λιρών ανά άτομο (στην τιμή δεν περιλαμβάνονταν τα αεροπορικά εισιτήρια, αλλά ούτε και όλα τα γεύματα) και ξεκινούσε από τους αμπελώνες της Σάμου, ενώ την τέταρτη ημέρα συνεχιζόταν στην Αθήνα. Οι ταξιδιώτες θα είχαν την ευκαιρία να μεταβούν σε οινοποιεία που παλεύουν με το χρέος, να συνομιλήσουν με εκπροσώπους ΜΚΟ και εθελοντές σχετικά με την έκρηξη του προσφυγικού, να συναντήσουν οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, να δουν από κοντά τα λεγόμενα κοινωνικά συσσίτια σε λαϊκές συνοικίες της Αθήνας, αλλά και να ακούσουν πρώην υπουργό να τους μιλά για τα μέτρα λιτότητας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες αναφέρουν πως τα ποτά τα κέρασε η μητέρα της φίλης της
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που σπάει το φράγμα των 200 καλύτερων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές - Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Οι συμμετέχοντες στα επεισόδια ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή
Πάσχει από το σπάνιο γενετικό σύνδρομο Allagille
Οι περισσότερες πτήσεις καθυστέρησαν
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας του «ΔΕΗ Xmas West Park»
Λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.