- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις: «Εμείς ρίξαμε την χειροβομβίδα στο Α.Τ. Καισαριανής»
Προκήρυξη με απειλές για νέα χτυπήματα όσο παραμένει στη Λάρισα ο Γιαγτζόγλου
Την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα στο Α.Τ . Καισαριανής ανέλαβε η οργάνωση Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις. «Η δράση μας δεν ήταν συμβολική», λένε μεταξύ άλλων και συμπληρώνουν «όσο και να φυλάτε στόχους επιθέσεων, όσο και να φυλάτε τα ίδια τα τμήματα σας εμείς θα βρισκόμαστε εκεί να τα καταστρέψουμε».
Η οργάνωση χαρακτηρίζει την επίθεση ως μια «άμεση και πρώτη απάντηση στην πρωτοφανή και βίαιη απαγωγή του συντρόφου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις φυλακές τις Λάρισας»
Αναλυτικά το κείμενο της ανάληψη ευθύνης
Αναλαμβάνουμε την επίθεση με χειροβομβίδα στο Α Τ Καισαριανής τα ξημερώματα της Δευτέρας 26/2 ως μία άμεση και πρώτη απάντηση στην πρωτοφανή και βίαιη απαγωγή του συντρόφου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις φυλακές τις Λάρισας ενώ βρισκόταν ήδη σε απεργία πείνας (από 21/2) με στόχο να του κάμψουν το ηθικό. Αυτή η προσπάθεια του κράτους έπεσε στο κενό αφού ο σύντροφος κλιμάκωσε με απεργία δίψας την Κυριακή 25/2.
Η επίθεση μας ήρθε να προστεθεί και να κλιμακώσει ένα σύνολο πολύμορφων επιθετικών ενεργειών σε συνδυασμό με την κλιμάκωση του απεργού και να συνδέσει την εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού (Σάββατο 24/2) με την άμεση αναρχική επίθεση εκτός των τειχών. Το κράτος καλά θα κάνει από εδώ και πέρα να γνωρίζει πως όποτε απλώνει χέρι σε έγκλειστο αναρχικό κρατούμενο τότε ένα δικό μας χέρι θα απλώνεται για να καταστρέψει τους ναούς της κυριαρχίας και να μετατοπίσει το φόβο στο στρατόπεδο των εξουσιαστών.
Η δράση μας δεν ήταν συμβολική. Στόχευε στο να χτυπήσει την καρδιά του κατασταλτικού μηχανισμού και να θρυμματίσει το επίπλαστο πέπλο της ασφάλειας του. Η άμεση αναρχική δράση επιτίθεται σε κάθε δομή εξουσίας και σε ότι προσπαθεί να την περιορίσει. Όσο και να φυλάτε στόχους επιθέσεων, όσο και να φυλάτε τα ίδια τα τμήματα σας εμείς θα βρισκόμαστε εκεί να τα καταστρέψουμε.
Στις δράσεις μας υπάρχει μία όμορφη αντίφαση. Όσο παλεύουμε για να ζήσουμε ελεύθεροι, τόσο ρισκάρουμε την ίδια μας την ελευθερία. Δεν αναζητάμε συμβιβασμούς και μακρύτερες αλυσίδες αλλά την μετωπική σύγκρουση με την εξουσία. Μέσα από τις επιθέσεις μας απελευθερώνουμε στιγμές. Διεκδικούμε και κερδίζουμε δευτερόλεπτα ελευθερίας, εκεί που ο χρόνος σας παγώνει και ξεκινάει ο δικός μας. Εκεί που η ασφάλεια σας πέφτει και βυθίζεστε στο φόβο.
ΝΟΥΣ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
ΥΓ : Η προσπάθεια φίμωσης της επίθεσης έγινε μόνο και μόνο για να αποκρύψει την πράξη επαναστατικής αλληλεγγύης στον σύντροφο Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου. Αυτό μας πεισμώνει περισσότερο και θα πολλαπλασιάσει την οργής μας στις επόμενες επιθέσεις. Όσο για τα κοράκια των καθεστωτικών ρουφιάνων που τολμούν να υποβαθμίσουν μία επαναστατική πράξη να είναι σίγουροι ότι θα λάβουν τις συνέπειες που τους αναλογούν.
ΕΝΟΠΛΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
Δύο σεσημασμένοι κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας, Μεσογείων, Παραλιακή και βασικούς άξονες
Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τα ουρλιαχτά νεαρής γυναίκας για τον αδελφό της που κινδύνευσε
Δείτε την αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή
Κινητοποίηση του Δήμου Περάματος μετά την πυρκαγιά, με αιτήματα δεύτερη έξοδο διαφυγής και ασφάλεια
Καταγγελίες πολιτών για πολύωρη διακοπή ρεύματος και απουσία ενημέρωσης
Οι μεγαλύτερες τιμές καταγράφονται ήδη από τον Μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’50
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.