Ελλαδα

Υπουργείο Εργασίας κατά ΝΔ: Υποκριτής ο κ. Μητσοτάκης, δεν θέλει να πάρουν σύνταξη οι άστεγοι

Ανακοίνωση - απάντηση για το θέμα που προέκυψε με τον ΕΦΚΑ στους διανομείς του περιοδικού δρόμου «Σχεδία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sxedia.jpg
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει το Υπουργείο Εργασίας με αφορμή την ανάρτηση του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» και την επιβολή ΕΦΚΑ στους διανομείς

«Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να μην επιβαρύνεται με εισφορά ΕΦΚΑ η πώληση του περιοδικού "Σχεδία". Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμαρτύρεται διότι οι άστεγοι αποκτούν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και δικαίωμα στη σύνταξη, με εισφορά η οποία καλύπτεται από την τιμή πώλησης του περιοδικού και δεν επιβαρύνει τους διανομείς του περιοδικού "Σχεδία"», αναφέρει το υπουργείο.

«Εκείνοι που φτωχοποίησαν την ελληνική κοινωνία και πολλαπλασίασαν τους αστέγους, εκείνοι που υπόσχονται να μετατρέψουν σε προαιρετική τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, έβαλαν τον κ. Μητσοτάκη να εκδηλώσει τη "συμπόνια" του» τονίζει, προσθέτοντας πως «το υποκριτικό ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη για τους διανομείς του περιοδικού "Σχεδία" αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι σαμποτάρει την ένταξη των αστέγων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης».

«Η στήριξη και η μέριμνα της κυβέρνησης για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από τους εκπροσώπους της φιλανθρωπίας των ελίτ» καταλήγει το Yπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωσή του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ