- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έβαλαν ΕΦΚΑ στους άνεργους κι άστεγους πωλητές της «Σχεδίας»!
Για αυτό δεν βρίσκεις το περιοδικό εύκολα
Αν αναρωτιόσουν γιατί πλέον δεν συναντάς πωλητές του περιοδικού των αστέγων, της Σχεδίας, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, η χρήστης του Facebook και τακτική αγοράστρια του περιοδικού Άννα Παπασταύρου μέσω της ανάρτησής της θα σου λύσει τις απορίες.
Ο λόγος είναι πολύ απλός. Με το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση έβαλε χέρι εδώ! Επέβαλε υποχρεωτική καταβολή ΕΦΚΑ στους πωλητές της Σχεδίας, με αποτέλεσμα αυτοί, προκειμένου να γλιτώσουν το «χαράτσι», να σταματήσουν να πωλούν το περιοδικό.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή: «Από τον επόμενο μήνα, η ΣΧΕΔΙΑ θα πωλείται προς 4 ευρώ αντί 3 ευρώ, που ήταν ως τώρα, ώστε να μπορούν οι πωλητές να ασφαλίζονται. Βέβαια, δεν ήταν σίγουρα αυτός ο καημός του κράτους, να ασφαλίζει τους ανθρώπους αυτούς. Ο στόχος ήταν να τους τρώει τα ελάχιστα που βγάζουν. Για φανταστείτε: από κάθε τεύχος της ΣΧΕΔΙΑΣ έβγαζαν 1,5 ευρώ. Με τα νέα δεδομένα θα βγάζουν 2,70 ευρώ. Με μία διαφορά όμως: αυτοί οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι θα υποχρεώνονται σε καταβολή της ελάχιστης εισφοράς στον ΕΦΚΑ (167,95 ευρώ) το μήνα –το ξέρουμε εμείς οι ταλαιπωρημένοι ελεύθεροι επαγγελματίες– πράγμα που σημαίνει ότι αν π.χ. πουλήσουν 50 τεύχη σ’ ένα μήνα (και πολλά λέω), θα βγάλουν 2,70Χ50= 135 ευρώ. Αυτά, υπό το προηγούμενο καθεστώς πήγαιναν στην τσέπη τους. Τώρα, με το νέο, …ευνοϊκό ασφαλιστικό καθεστώς δε θα φτάνουν ούτε για τον ΕΦΚΑ. Και φυσικά, οι ηλικιωμένοι πάμπτωχοι συνάνθρωποί μας, που είχαν ένα ελάχιστο πρόσθετο εισόδημα από την πώληση του περιοδικού, αναγκάζονται να πάνε στα σπίτια τους».
Η ανάρτηση:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Καταθέτουμε έναν Οδικό Χάρτη που εκσυγχρονίζει τη δημόσια ζωή και το πολιτικό σύστημα», τόνισε ο πρωθυπουργός
Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ, τέταρτη η «Ελπίδα» της Καρυστιανού
«Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε κρίση αξιοπιστίας στην Αριστερά», σημείωσε
Ενισχύεται η ναυπηγική δραστηριότητα στην Ελλάδα
Ποιοι και πώς θα το λάβουν
Ραγδαίες ανακατατάξεις στη Βουλή μετά τη διάλυση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς
«Δεν θα συνεργαστούμε με κανέναν από το παλαιό σύστημα»
Η επιστροφή των αρχαιοτήτων αποτελεί ένα ακόμα λαμπρό παράδειγμα των αδελφικών σχέσεων των δύο χωρών
Στο διεθνές συνέδριο «Artificial Intelligence - Consequences and Limits» η Υπουργός Παιδείας
«Δεν αναφέρομαι σε φυλακές», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
«Μειωμένες κατά 12% οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία»
Τι θα γίνει τελικά με τα vouchers διακοπών
«Ο Τσίπρας δεν ανήκει στη σύγχρονη ανανεωτική Αριστερά», τόνισε η βουλεύτρια Φλώρινας
Κρίθηκε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος
«Η κοινωνική πολιτική κρίνεται εκεί όπου είναι πιο δύσκολο να φτάσει», τόνισε η υπουργός
Στο επίκεντρο η κοινή βούληση Ελλάδας και Παναμά για ενδυνάμωση των διμερών τους σχέσεων
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών
Στόχος η αναβίωση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.