- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, τοπικές βροχές στο Ανατολικό Αιγαίο και αυξημένες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα με πιθανότητα λίγων βροχών τοπικού χαρακτήρα, περιμένουμε σήμερα, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018.
Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, στη Θράκη και κυρίως στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ενδέχεται να εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της βορειοδυτικής χώρας με υψόμετρο έως 1000 περίπου μέτρα.
Μετά το μεσημέρι πάντως ο καιρός στην Ήπειρο, στη Μακεδονία και στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας θα βελτιωθεί, ενώ μέχρι το βράδυ οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.
Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης, με αποτέλεσμα οι βροχές να έχουν χαρακτήρα λασποβροχών και η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη.
Η αναλυτική πρόγνωση απόν την ΕΜΥ για όλη τη χώρα:
- Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και στα ανατολικά τμήματα και λίγα χιόνια στα ορεινά. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τα φαινόμενα πιθανόν θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
- Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι και από τα βόρεια και βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
- Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
- Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα δυτικά.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
- Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το μεσημέρι πιθανόν στα βορειότερα τμήματα σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
- Αττική
Καιρός: νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
- Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.