Ελλαδα

Το Λύκειο Δροσιάς είναι ένα σχολείο-πρότυπο που έλειπε από την περιοχή

Εγκαινιάστηκαν οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
arheio_lipsis_1.jpg

Ανήμερα της σχολικής εορτής των Τριών Ιεραρχών, εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις του Λυκείου Δροσιάς, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, οι οποίες περιλαμβάνουν δέκα σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίες.

arheio_lipsis_2.jpg

Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκε ο επίτιμος Δημότης του Δήμου Διονύσου κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, με χορηγία του οποίου ανακαινίσθηκαν πλήρως οι νέες εγκαταστάσεις και παραδόθηκαν στους μαθητές του Δήμου Διονύσου.

arheio_lipsis_3.jpg

Ο Δήμαρχος Διονύσου, κ. Διονύσης Ζαμάνης, στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Μακαριότατο κ. Ιερώνυμο για την εξόχως τιμητική για τον Δήμο παρουσία του στην τελετή εγκαινίων, και αναφερόμενος στην προσφορά του κ. Αθ. Μαρτίνου υπογράμμισε: «Σήμερα, εγκαινιάζουμε ένα σχολείο – στολίδι. Οφείλω μέσα απ’ την καρδιά μου, να πω ότι δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα χωρίς την γενναιοδωρία του επίτιμου δημότη της πόλης μας, του ευεργέτη του δήμου μας, κου Αθανάσιου Μαρτίνου. Ο κ. Μαρτίνος, ευαίσθητος και στα εκπαιδευτικά πράγματα, αποφάσισε να προσφέρει την επισκευή του σχολείου ως δωρεά στο ίδρυμα. Αλλά κυρίως ως δωρεά στα παιδιά μας. Σας απευθύνω προσωπικά, για άλλη μια φορά, ένα μεγάλο ευχαριστώ, το οποίο πιστεύω ότι θα ήθελε να σας απευθύνει κάθε δημότης του Δήμου Διονύσου».

arheio_lipsis_4.jpg

Στη συνέχεια ο κ. Ζαμάνης είπε: «Η μεταστέγαση του Λυκείου Δροσιάς αποτελεί την πραγμάτωση ενός μεγάλου ονείρου αλλά κι ενός προσωπικού στοιχήματος» και υπογράμμισε: «Στην περίπτωση αυτή, η γενναιοδωρία ενός ιδιώτη συνδυάστηκε με την πραγματική βούληση και θέληση ενός Δήμου. Τα αρμόδια Υπουργεία και η Περιφέρεια στάθηκαν αρωγοί μας σε ό,τι τους ζητήσαμε. Όλα αυτά μαζί» είπε, «συνέθεσαν μία δύναμη που ξεπέρασε κάθε εμπόδιο. Η αρμονική συνεργασία ιδιωτών, δήμων, περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης είναι εφικτή. Παράγει απτά αποτελέσματα. Την οφείλουμε στους πολίτες μας, την οφείλουμε στα παιδιά μας».

Ο κ. Ζαμάνης έκλεισε τον χαιρετισμό του ευχαριστώντας όλους όσοι συνεισέφεραν στο να γίνει πραγματικότητα το νέο Λύκειο Δροσιάς, υπενθυμίζοντας ότι θεμελιώδης λόγος ύπαρξής της δημοτικής αρχής, είναι να προσφέρει κάθε δυνατή στήριξη στη νέα γενιά.

Πιο συγκεκριμένα είπε: «Πιστεύω βαθειά μέσα μου, ότι για κάποιον που ασχολείται με τα κοινά, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να προσφέρει στα παιδιά. Είμαστε περήφανοι, γιατί έχουμε καταφέρει να ανοίγουμε ένα νέο σχολείο κάθε χρόνο. Το 2016 μεταστεγάσαμε το Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς. Το 2017 μεταστεγάσαμε το Λύκειο Δροσιάς. Έχει ήδη δρομολογηθεί η ίδρυση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου, στον Άγιο Στέφανο. Και ακολουθούν, με την στήριξη των Κτιριακών Υποδομών, το Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου και το Λύκειο Διονύσου. Το ίδιο πετύχαμε και με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ήδη λειτουργούν 3 νέοι παιδικοί σταθμοί, σε Ροδόπολη, Κρυονέρι και Διόνυσο ενώ μεταφέραμε άλλον έναν, στον Άγιο Στέφανο, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις. Φέτος, καταφέραμε για πρώτη φορά ως Δήμος, να δεχτούμε όλα τα παιδιά των δημοτών μας στους παιδικούς μας σταθμούς. Κανένα παιδί δεν έμεινε εκτός. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για έναν αιρετό».

arheio_lipsis_7.jpg

Ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε το νέο σχολείο να είναι καλορίζικο και υπογράμμισε τη σημασία να δημιουργούνται οι ιδανικότερες υποδομές για τη μάθηση και την πρόοδο των παιδιών.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Αθ. Μαρτίνος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Διονύσου και ευχήθηκε καλή πρόοδο στους μαθητές του Λυκείου Δροσιάς.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Π. Φιλίππου, συνεχάρη τον κ. Μαρτίνο και τον κ. Ζαμάνη, τονίζοντας ότι στον Δήμο Διονύσου σε αντίθεση με άλλους δήμους εγκαινιάζονται συνεχώς νέες υποδομές εκπαίδευσης.

arheio_lipsis.jpg

Το νέο διδακτήριο που λειτουργεί στον χώρο του Ζαννείου Ιδρύματος, αποτελείται από εσωτερικούς χώρους συνολικού εμβαδού 1300 τ.μ. και περιλαμβάνει δέκα σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, ο εξωτερικός αύλειος χώρος ξεπερνάει τα 1.000 τ.μ. ενώ διαθέτει γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ.

arheio_lipsis_6.jpg

Με το νέο αυτό σχολείο δημιουργούνται οι ιδανικότερες συνθήκες, ώστε οι 155 μαθητές του Λυκείου Δροσιάς να παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε ένα ευρύχωρο, καλαίσθητο και άρτια ανακαινισμένο σχολείο, ενώ παράλληλα, εξασφαλίζεται και για τους εκπαιδευτικούς, το κατάλληλο περιβάλλον, προκειμένου να εκπληρώνουν το λειτούργημά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

arheio_lipsis_5.jpg

Την τελετή εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, οι βουλευτές κύριοι Γιώργος Βλάχος, Αθανάσιος Μπούρας, Βασίλης Οικονόμου και Γιώργος Μαυρωτάς, οι δήμαρχοι, Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης και Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Σμέρος, ο διευθύνων σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών κ. Βασίλης Καραγιάννης, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κ. Στέφανος Καπέλλας, η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κα Βασιλική Ξυθάλη, ο διευθυντής του Λυκείου Δροσιάς κ. Ανδρέας Ρέτσης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Στεφάνου κ. Παντελής Καραγιάννης, ο διοικητής του τμήματος Ασφαλείας Αγίου Στεφάνου κ. Λάμπρος Κουκούλης, ο τεχνικός σύμβουλος του Ζαννείου Ιδρύματος κ. Αναστάσιος Καραογλάνης, οι πατέρες των ενοριών του Δήμου Διονύσου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Διονύσου, πρόεδροι και μέλη συλλόγων και φορέων, διευθυντές και καθηγητές των σχολείων του Δήμου, καθώς και πλήθος κόσμου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ