Ελλαδα

Μια νέα πρόταση αντιμετώπισης του οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού

Το act4greece στηρίζει το Επίκεντρο της ActionAid

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ac171020_2392a_edit.jpg

Στην οδό Πέτρας 93, στον Κολωνό, η νέα δομή της ActionAid «Επίκεντρο» παρουσιάζει μια διαφορετική φιλοσοφία: Αντί μιας φιλανθρωπίας, που μπορεί να είναι πρόσκαιρη, προσπαθεί να στηρίξει τους ανθρώπους να σταθούν στα δικά τους πόδια. Στο πλαίσιο αυτό, ο καθένας και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να επισκεφθεί δωρεάν ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, σύμβουλο εργασίας, ακόμα και λογιστή. Επίσης, αιτήματα όπως στέγασης, σίτισης, ένδυσης, παραπέμπονται σε άλλες δομές. Μαζί με τα προγράμματα ενηλίκων, στο Επίκεντρο γίνονται και δράσεις που αφορούν σε παιδιά και εφήβους, μεταξύ αυτών ενισχυτική διδασκαλία για όλες τις τάξεις του Δημοτικού, καθώς και προγράμματα εκμάθησης αγγλικών και ηλεκτρονικών υπολογιστών για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

Τις τρεις τελευταίες δράσεις στηρίζει το act4greece, ένα καινοτόμο πρόγραμμα που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας. Το act4greece στηρίζει τη δράση του Επίκεντρου ήδη από τις 18 Σεπτεμβρίου και έως τις 18 Μαρτίου 2018, όταν και στοχεύει να έχει συγκεντρωθεί το ποσό των €40.000.

Πώς λειτουργεί το act4greece

Σκοπός του είναι η προώθηση σημαντικών έργων που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και λειτουργεί με τη στρατηγική συνεργασία φορέων και ιδρυμάτων, στο πρότυπο της συμμετοχικής χρηματοδότησης “crowdfunding”. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας του act4greece βρίσκεται η ευαισθητοποίηση και η ενθάρρυνση απλών ανθρώπων, εταιρειών ή ΜΚΟ προκειμένου να συνεισφέρουν, ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες, με σκοπό να στηριχθούν δράσεις με προκαθορισμένο ποσό-στόχο και διάρκεια.

Ήδη από το Φεβρουάριο του 2016 το act4greece υποστήριξε 17 κοινωνικές δράσεις  και κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από €1,7 εκατ., συσπειρώνοντας απλούς πολίτες και επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Info

Στο www.act4greece.gr μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη δράση και τον τρόπο συνεισφοράς σας σε αυτή. Δωρεές μπορούν να πραγματοποιηθούν και στο δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας.

Στο www.epikentro.actionaid.gr μπορείτε να ενημερωθείτε για τα προγράμματα της νέας αυτής δομής της ActionAid. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ