- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Δεν μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω αλλά μπορούμε να φέρουμε τα μέσα έξω» λένε οι γυναίκες των φυλακών Θήβας που εκφράζουν τα όνειρα τους φτιάχνοντας κούκλες.
Οι κούκλες είναι πολύχρωμες, αθώες, ελεύθερες να ταξιδέψουν έξω από τη φυλακή και να ξανασυναντηθούν με την κοινωνία. Μέσα από αυτή τη διέξοδο, οι γυναίκες των φυλακών Ελαιώνα μαθαίνουν, εφόσον το επιθυμούν, τεχνικές εργασίας με ύφασμα αλλά κυρίως να επικοινωνούν με όρους δημιουργίας και εμπιστοσύνης, στον εαυτό τους και τους άλλους.
Για 14η χρονιά οι κρατούμενες μας προσκαλούν στην έκθεση με τις κούκλες που φιλοτέχνησαν στις 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, στο Εργαστήρι Μαιρηβή, Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο. Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα κατατεθούν στο λογιστήριο των φυλακών, ξεχωριστά για την κάθε γυναίκα.
Το εργαστήρι χειροτεχνίας «Επισκεπτήριο - Λόγος και Ύφασμα» λειτουργεί στις Γυναικείες Φυλακές από το 2002, αρχικά στον Κορυδαλλό και κατόπιν στον Ελαιώνα Θηβών μετά τη μεταφορά τους, συμπληρώνοντας φέτος 15 χρόνια ανελλιπούς υποστήριξης των κρατούμενων. Η δράση πραγματοποιείται από την Μ.Κ.Ο. ΑΡΣΙΣ σε χώρους εγκλεισμού ώστε οι κρατούμενοι να έχουν ευκαιρίες εκπαίδευσης και έκφρασης, με την προοπτική της ομαλούς επανένταξής τους και την άρση των προκαταλήψεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H άνοδος των λαϊκών πολυκαταστημάτων, η πτώση, και δυο διαφημιστικά μηνύματα που έγραψαν ιστορία
Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού
Αναζητούνται οι υπεύθυνοι καταστήματος
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε ποιον κρατούμενο εστιάζουν οι Αρχές
Ποιος είναι ο ρόλος τους
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το χρονικό της υπόθεσης
Επανεκκίνησε χθες, μετά τη θερινή διακοπή, η διαδικασία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.