- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πότε θα κλείνουν οι πύλες του Μετρό κατά την οριστική μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο
Νέα εκπτωτικά εισιτήρια για την περίοδο προσαρμογής
Το σταδιακό κλείσιμο των πυλών, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 20 Νοεμβρίου, θα γίνεται σε σταθμούς που πληρούνται όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις, επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, ο ΟΑΣΑ.
Από αύριο, οι μετακινήσεις στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας θα γίνονται μόνο με ηλεκτρονικές κάρτες (ATH.ENA Card) και εισιτήρια (ATH.ENA Ticket), αφού το χάρτινο εισιτήριο αποτελεί παρελθόν.
Μάλιστα, για την εξοικείωση του επιβατικού κοινού, ο Οργανισμός ανακοίνωσε νέα εκπτωτικά προϊόντα, όπως στα 10+1 εισιτήρια, η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,23 ευρώ και στο 5πλό εισιτήριο η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,3 ευρώ, ενώ εισάγεται ένα νέο 2πλό εισιτήριο (μετ’ επιστροφής), με τιμή ανά εισιτήριο 1,35 ευρώ.
Σχετικά με την λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ο ΟΑΣΑ διευκρινίζει τα ακόλουθα:
-Σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή δυσλειτουργίας της προσωποποιημένης κάρτας, ο κάτοχός της μπορεί να τη δηλώνει, το συντομότερο δυνατόν, σε ένα από τα Σημεία Έκδοσης Προσωποποιημένης ATH.ENA Card, ζητώντας την αντικατάστασή της, με την υπολειπόμενη αξία.
-Η διαδικασία του φακέλου συνεχίζεται εύρυθμα και διεξάγεται υπό συγκεκριμένες ασφαλείς προϋποθέσεις.
-Υφίστανται συγκεκριμένες διαδικασίες αντικατάστασης κάθε τύπου ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση.
-Το λογισμικό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που είναι εγκατεστημένο, τόσο κεντρικά, όσο και στον εξοπλισμό πεδίου, λειτουργεί με συνέπεια.
-Ο υπολειπόμενος χρόνος ισχύος του ενιαίου εισιτηρίου των 90 λεπτών φαίνεται, τόσο στα επικυρωτικά μηχανήματα, όσα και στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.
-Δημιουργείται δίκτυο πώλησης εισιτηρίων σε περίπτερα και άλλα επιλεγμένα σημεία. Ο Οργανισμός εκτιμά ότι το δίκτυο θα επεκταθεί, με ταχύ ρυθμό, σε 600 σημεία.
-Αποτελεί πρωταρχική και ύψιστη προτεραιότητα η ασφάλεια των μετακινήσεων και των επιβατών. Το σταδιακό κλείσιμο των πυλών θα γίνεται σε σταθμούς που πληρούνται όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις.
Ο ΟΑΣΑ υπογραμμίζει, στην ανακοίνωσή του, ότι η είσοδος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας αποτελεί τη σπουδαιότερη θετική εξέλιξη, τόσο για τους επιβάτες, όσο και τους συγκοινωνιακούς φορείς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Γενικά αίθριο σκηνικό - Πού αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες
Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 20 στρέμματα αγροτικής γης
Οι ενστάσεις που έγιναν δεκτές αντιστοιχούν μόλις στο 2,11% του συνόλου
Η νέα ρύθμιση τροποποιεί την κοινή υπουργική απόφαση του 2021
Την είδηση έκανε γνωστή ο ξάδελφός του, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης
Συναγερμός για phishing
Λίγες μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε
Δεδομένου ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δέχονται μεγάλο αριθμό ερωτημάτων
Στο επίκεντρο το «κυνήγι των ονείρων» των νέων σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
Πρεμιέρα με ένα κείμενο για το μπάσκετ ως φιλοσοφία ζωής και ένα ποίημα της Μ. Σκουρολιάκου
Με γεμάτα πλοία, πληρότητες 100% στα ΚΤΕΛ και αυξημένη κίνηση στα αεροδρόμια συνεχίζεται η φυγή για το τριήμερο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.